L'atac a Notre-Dame
L'atac a Notre-Dame
París

L'agressor de Notre-Dame va actuar sol i no havia donat senyals de radicalització

Una càmera de seguretat va enregistrar l'atac amb martell a uns policies, que ara s'ha difós

RedaccióActualitzat

L'home armat amb un martell que va atacar un policia davant la catedral de Notre-Dame de París va actuar sol i no havia mostrat abans senyals de radicalització, segons el portaveu del govern francès, Christophe Castaner. L'agent va quedar ferit lleu i l'agressor és a l'hospital després d'haver rebut un tret d'un company del policia.

En declaracions a l'emissora RTL, el portaveu de l'executiu ha confirmat que es tracta d'un acte aïllat, alhora que reconeixia que és molt complicat detectar aquestes situacions:

"Tots els indicis confirmen la primera tesi, la de l'acte aïllat, que constata la dificultat amb qui ens enfrontem en aquest tipus de terrorisme. Ho he dit sovint però ho repeteixo: el risc zero no existeix perquè ja es veu que quan es tracta d'un acte com aquest és molt difícil preveure'l."

Imatges de l'atac

Una càmera de seguretat va enregistrar les imatges de l'atac, que ara s'han difós i en què es veu com l'home s'acosta a un grup de tres agents i intenta atacar-ne un davant la mirada atònita dels ciutadans. Mentre uns fugen corrent del lloc dels fets, d'altres es queden paralitzats observant què passa.

L'home és un algerià de 40 anys que va arribar a França el 2014 i està casat amb una dona de nacionalitat sueca. Vivia a París i no estava fitxat per la policia. En el moment d'atacar hauria cridat: "Això és per Síria." A casa seva hi han trobat un vídeo en què diu que és d'Estat Islàmic i amenaça amb més atacs.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut