Interior de la catedral de Notre-Dame després de l'atac a un policia a l'exterior del temple
Interior de la catedral de Notre-Dame després de l'atac a un policia a l'exterior del temple
París

Un simpatitzant d'Estat Islàmic ataca un policia amb un martell davant de Notre-Dame

L'home ha atacat l'agent al cap i el company del policia ha disparat fins a reduir l'agressor, que en un vídeo reivindica la seva pertinença a Estat Islàmic

Actualitzat

La policia francesa ha disparat a un home que ha intentat agredir un agent amb un martell aquest dimarts a la tarda a l'esplanada de Notre-Dame, a París. L'agressor ha ferit un agent al cap i el company del policia li ha disparat per reduir-lo.

En el moment d'atacar l'agent, l'agressor ha cridat "És per Síria".

A quarts de sis de la tarda la policia ha donat la situació per controlada, amb un policia ferit i l'autor dels fets neutralitzat i enviat a l'hospital.

 

 

L'atacant reivindica la seva pertinença a Estat Islàmic

La policia francesa ha trobat al domicili de l'agressor un vídeo en el qual proclama la seva pertinença a Estat Islàmic. Segons les informacions publicades per diversos mitjans de comunicació francesos, a la grabació l'home reivindicava les seves "futures accions".

L'atacant, identificat com Farid I., és un ciutadà algerià nascut el 1977 que fa tres anys que viu a França. Domiciliat al nord-oest de París, no estava fitxat pels serveis policials i no té historial judicial.

Investigació oberta a la Fiscalia Antiterrorista

La Fiscalia Antiterrorista de París ha obert una investigació sobre l'atac. Ha encarregat que la missió a la Brigada Criminal i la Direcció General de la Seguretat Interior que determini la identitat de l'agressor i si darrere l'atac hi ha una motivació relacionada amb el terrorisme.

En un primer moment, les autoritats han demanat a la població a través de Twitter que abandonés la zona, que ha estat acordonada, per motius de seguretat. 

 

 

 

Les persones que estaven a l'interior de la catedral de Notre-Dame hi han quedat confinades durant una estona mentre la policia examinava el temple per si hi havia algun terrorista amagat a dins.

L'agressor ha colpejat al cap amb un martell l'agent de policia que s'encarrega de la seguretat de la plaça de la catedral parisenca, un dels llocs més concorreguts de la capital francesa.


Aquesta agressió passa tres dies després de l'atac a Londres en què van morir set persones.

França viu en estat d'estat d'emergència des dels atemptats del novembre del 2015.

Anar al contingut