Les filtracions de l'Operació Judes podrien acabar als jutjats
Una pancarta recorda durant la manifestació de l'1-O els detinguts per l'operació Judes (EFE)
Madrid

Les filtracions de l'operació Judes podrien acabar als jutjats

La Fiscalia de l'Audiència Nacional considera que ha de ser un jutjat d'instrucció de Madrid el que obri una peça separada per investigar-les, com demanen les defenses dels set empresonats a Soto del Real

RedaccióActualitzat

La fiscalia de l'Audiència Nacional (AN) ha demanat traslladar als jutjats de Madrid la petició de les defenses dels set detinguts el 23 de setembre en l'Operació Judes d'investigar les filtracions del sumari que aquests dies s'han fet a diferents mitjans de comunicació.

El ministeri públic ha enviat un dictamen al jutge instructor de la causa a l'AN, Manuel García Castellón, en el qual rebutja obrir una peça separada per investigar les filtracions perquè considera que això és competència dels jutjats d'instrucció de Madrid.

Els advocats dels CDR empresonats i acusats de terrorisme havien presentat dimecres escrits a l'AN en què demanaven obrir una peça separada per investigar totes les filtracions. Les defenses van denunciar vulneracions del dret de defensa i van remarcar que filtrar informació que està sota secret de sumari podria constituir un delicte de revelació de secrets.

 

Els advocats d'Alerta Solidària sostenen que les filtracions procedeixen de la Guàrdia Civil o la Fiscalia. A més, també denuncien una difusió "massiva" de dades personals  i que s'han vulnerat els drets a la presumpció d'innocència i a l'honor.

Ara, el jutge de l'AN Manuel García Castellón és qui hi té l'última paraula.


En mòduls diferents

D'altra banda, fonts de la defensa han explicat que els set detinguts, que són a la presó de Soto del Real, es troben en set mòduls diferents després que ja han sortit del mòdul d'ingrés. Les defenses creuen que això forma part d'una "estratègia" per mantenir-los separats.

Mentrestant, els advocats treballen ja en un escrit perquè els seus clients puguin ser traslladats a Catalunya. Tot i que entenen que "en primer lloc han de quedar en llibertat", demanaran que els traslladin a centres penitenciaris catalans mentre no es resolgui la petició.
       

Entrevista a un dels dos detinguts en llibertat

I un altre element que s'ha sabut aquest divendres és l'entrevista al Nació Digital d'un dels dos membres dels CDR que va ser detingut el 23 de setembre a Sabadell i que va quedar en llibertat amb càrrecs el mateix dia.

En aquesta entrevista, David Budria assegura que que no va tenir cap contacte amb Torra i Puigdemont, com afirmaven precisament algunes de les filtracions en mitjans de comunicació.

Budria ha considerat que els detinguts, set dels quals en presó preventiva per ordre de l'Audiència Nacional, són "caps de turc" d'una operació per criminalitzar l'independentisme i, de fet, considera que les acusacions són un "muntatge polític".

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut