Sabadell

Milers de persones es manifesten a Sabadell per l'alliberament dels detinguts el 23S

La policia local xifra en 12.000 el nombre d'assistents a la manifestació

RedaccióActualitzat

Manifestació multitudinària a Sabadell amb el lema "Llibertat detingudes, la repressió no ens atura". La policia local xifra en 12.000 el nombre d'assistents a la manifestació.

La concentració ha començat aquesta tarda al centre de la ciutat en suport dels 7 empresonats del 23S, que són a Soto del Real, acusats de pertinença a organització terrorista, tinença d'explosius i conspiració per causar estralls, i dels dos detinguts que van ser posats en llibertat amb càrrecs.

 

 

Familiars i grups de suport s'han concentrat a l'Eix Macià, davant dels jutjats de la ciutat, a les 18 h per exigir l'alliberament dels detinguts per ordre de l'Audiència Nacional.

Les fotografies dels 9 detinguts i la pancarta "La repressió no ens aturarà. Llibertat" encapçalaven la concentració que ha estat convocada per Alerta Solidària i la plataforma de suport "Llibertat Detingudes 23S".

 

 

 

 

 

 

Els asssistents a l'acte han denunciat la finalitat "política" de l'operació policial. Han fet crits contra la decisió de presó dictada per als activistes i a favor dels CDR. També han tallat l'Eix Macià i han convertit la concentració en una manifestació, que s'ha dirigt cap al centre, totalment col·lapsat.

 

 

 

La pirotècnia fa acte de presència a la manifestació de Sabadell

 

Al llarg de la manifestació s'ha fet explosionar una traca típica de les festes majors i diversos petards.

 

 

Al final del recorregut ha tingut lloc un acte davant de l'ajuntament, a la plaça del doctor Robert. El periodista David Fernández ha estat l'encarregat de llegir el manifest.També hi han intervingut els familiars dels detinguts, acompanyats pels dos arrestats, que posteriorment van ser alliberats. 

Tots han insistit que "l'independentisme no és terrorisme" i s'han desmarcat de les acusacions. També han volgut agrair les mostres de suport rebudes. La gent que omplia la plaça ha arrencat amb crits de "Llibertat", "No esteu soles" i "Tots som CDR".

 

 

ARXIVAT A:
Operació JudesProcés catalàAudiència Nacional
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut