Anna: "El meu company no formava part d'una organització terrorista"

La companya d'un dels detinguts a Sabadell en l'operació Judes relata com va viure l'entrada de la Guàrdia Civil a casa seva

RedaccióActualitzat

La companya d'un dels detinguts a Sabadell en l'operació Judes ha negat qualsevol vinculació de la seva parella amb cap organització terrorista.

En declaracions a "El suplement", de Catalunya Ràdio, l'Anna explica com va viure l'entrada de la Guàrdia Civil a casa seva, de matinada, i com van detenir el seu company.

Sobre si el seu company formava part d'una organització terrorista, l'Anna assegura que no:

" No, és clar que no, no sé què m'estan dient, evidentment que no."

El Xavi, la parella de l'Anna, està en presó preventiva a Soto del Real, acusat de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per provocar estralls.

La seva companya assegura que cap d'aquestes acusacions té base. I es mostra convençuda que no trobaran res comprometedor en el material que es van endur de casa seva, ordinadors, telèfons mòbils i material informàtic.

" Tindran feina perquè hi havia molts llapis de memòria. Tot, tot eren fotos de viatges de la seva vida. S'avorriran molt revisant tot el que es van endur de casa."

També assegura que cap de les seves activitats els podia fer sospitar que els investigava la Guàrdia Civil.

"Jo no em pensava mai que hagués pogut passar això. És una situació tan increïble que te la treus del cap ràpidament. Sí, jo baixo a penjar llaços grocs. No ho sé, fas accions, surts al carrer a cridar, però no t'imagines que per això la poli t'entri a casa ni d'aquestes maneres."

L'Anna ha explicat a "El suplement" que van viure amb molta tensió l'entrada de la Guàrdia Civil, tot i que a ella i als seus dos fills els van tenir en una habitació separada d'on tenien la seva parella.

"Llavors ja vaig sentir: '¡Guardia Civil, Guardia Civil!' El Xavi també va venir darrere de la porta, i tot eren cops i crits, i al final el centre de la porta, on hi ha una peça, va anar a terra i ja vaig veure cascos, llums i :'¡Al suelo!' Jo vaig anar a l'habitació dels nens, i el Xavi, cap a una altra banda."

Ha relatat que el primer que va pensar en sentir sorolls era que algú havia entrat a robar les bicicletes. Després, quan van entrar a casa, van veure que eren uns deu agents de la Guàrdia Civil.

 

El advocats denuncies irregularitats en les detencions

Els advocats d'Alerta Solidària, que representen cinc dels set membres dels CDR empresonats, preparen recursos contra la presó preventiva.

Consideren que tota l'operació s'ha fet de forma irregular, perquè s'ha privat els detinguts de lletrat durant alguns interrogatoris i, a més, s'està vulnerant la seva presumpció d'innocència.

L'advocat Xavier Pellicer considera que, des d'un primer moment, els detinguts en l'operació Judes han patit irregularitats pel que fa al dret de defensa: 

"S'ha generat una vulneració de drets absoluta amb un trencament de la presumpció d'innocència impedint que es pugui accedir al secret de sumari que en teoria és una figura per preservar la judicialitat o la investigació del cas alhora que fan filtracions des de perfils oficials, per exemple, de la Guàrdia Civil de material de la pròpia investigació" 

En declaracions a Catalunya Ràdio, diu, per exemple, que en un primer moment la Guàrdia Civil no els va facilitar un advocat d'ofici. Diu, també, que les detencions formen part d'una "campanya de màrqueting" de cara a les eleccions del 10 de novembre.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, també manté que no s'han respectat els drets dels detinguts perquè van estar retinguts més de 30 hores sense assistència de lletrats. Ribó ho ha denunciat al Defensor del Poble i a institucions internacionals de defensa de drets humans.

ARXIVAT A:
CDRProcés catalàGuàrdia CivilOperació JudesAudiència Nacional
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut