Peter Mueller, que té un trastorn d'autisme, jugant amb el seu ordinador interactiu a casa seva, a Budapest
Peter Mueller, que té un trastorn d'autisme, jugant amb el seu ordinador interactiu a casa seva, a Budapest
Barcelona

Les famílies amb fills autistes tenen un sobrecost de més de 1.000 euros al mes

Ho denuncien en el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que se celebra a tot el món

RedaccióActualitzat

Les famílies catalanes que tenen fills amb autisme es gasten entre 1.000 i 1.500 euros mensuals en teràpies, medicaments, dietes i altres necessitats dels seus fills que no cobreix l'administració.

Ho han denunciat coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que se celebra a tot el món amb accions com el "Light it Up Blue", una iniciativa que proposa il·luminar de blau edificis com el Palau de la Generalitat, l'òpera de Sydney o el Crist Redemptor de Rio de Janeiro.

Les famílies denuncien que els seus fills només tenen 45 minuts a la setmana d'atenció especialitzada fins als sis anys i a partir d'aquí entre una hora per trimestre o a tot estirar una al mes, depenent dels casos.

Per  la Federació Catalana d'Autisme, el repte principal és millorar la investigació per detectar aquest trastorn. La seva presidenta, Marta Roca, ho ha dit al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio.

"Cal avançar amb uns bons serveis de diagnòstic. El diagnòstic és importantíssim. La família, si no, pateix un viacrucis de desorientació i, a més a més es perden uns anys preciosos per començar amb la intervenció terapèutica."

També denuncien que falta atenció especialitzada a les escoles: només un terç dels infants amb autisme va a centres ordinaris perquè no hi ha professionals per atendre'ls. Es calcula que a Catalunya hi ha unes 70.000 persones amb autisme.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut