Les estacions d'esquí perden el pont de la Puríssima però confien en Nadal
Les estacions d'esquí escalfen motor per obrir a partir de desembre

Les estacions d'esquí perden el pont de la Puríssima però confien en Nadal

Estacions com Núria, Vallter, Boí Taüll, la Molina i Espot-Port Ainé obriran gradualment a partir del desembre i Baqueira ho farà el dia 11

RedaccióActualitzat

Les estacions d'esquí es comencen a preparar per obrir la temporada sense perdre de vista les restriccions per fer front a la pandèmia de la Covid-19. El sector dona per perdut el pont de la Puríssima, que per a alguns negocis representa el 20% de la facturació de tot l'hivern, però confia poder atreure esquiadors el període de Nadal. 

En l'horitzó, la previsió que, si la pandèmia evoluciona favorablement, a partir del 21 de desembre es preveu que s'aixequin les restriccions de mobilitat a tot Catalunya.

Baqueira Beret ha anunciat que obrirà l'11 de desembre. D'entrada, només a la zona de Baqueira. Ho farà amb un nombre de forfets limitat i, a partir del dia 21, si es pot, la resta de sectors. 

 

Toni Sanmartí, responsable d'estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ha afirmat a Catalunya Ràdio que hi ha "expectatives bones per Nadal" i que es volen mirar "amb optimisme" el quatre trams de desescalada previstos pel govern. 

L'obertura de pistes de les estacions d'FGC -Vall de Núria, Vallter 2000, Boí Taüll, la Molina i Espot-Port Ainé- serà progressiva des del desembre.

Les estacions d'esquí perden el pont de la Puríssima però confien en Nadal
A les pistes caldrà evitar les aglomeracions i fer servir mascareta als espais tancats (Pixabay/Piro4D)

 


Pendents que s'aixequi el confinament perimetral

Segons el president d'FGC, Ricard Font, serà a partir que s'aixequi el confinament municipal de cap de setmana. En principi, a partir del 7 de desembre passarà a ser comarcal. En tot cas, admet, serà "quan es produeixin les condicions objectives fixades per Salut i el Procicat".

Font ha recordat que de dilluns a dijous no hi ha cap restricció per anar a esquiar. Quan el confinament sigui comarcal, confien tenir "un mínim de públic" aquests tres dies. Això és el que va afirmar Font divendres: 

"A partir que els caps de setmana es pugui obrir tota una comarca, obrirem les estacions. Entre setmana, tothom podrà venir a esquiar i els caps de setmana ho podrà fer la gent de la comarca."

Les estacions d'esquí, ha recordat el responsable de Ferrocarrils, no estan considerades equipaments esportius, sinó espais oberts i, per tant, no estan subjectes a les restriccions que s'apliquen en el primer supòsit. 

Això no vol dir, però, que no hagin de preveure mesures per respectar el conegut distància, mans i mascareta. Caldrà evitar les aglomeracions per accedir a les pistes, com va passar fa setmanes a l'estació de Cervinia, a la Vall d'Aosta, a Itàlia, unes imatges que van portar al tancament de la instal·lació: 


FGC ha indicat que hi ha algunes condicions d'ús en el transport per cable dels esquiadors. A més de portar mascareta tot el trajecte, caldrà estar en silenci a les telecabines i remuntadors, per evitar la propagació d'aerosols que puguin transmetre el virus. Ara com ara, però, "no hi ha limitacions als telecabines ni des del punt de vista de la capacitat del remuntador" .

A Baqueira Beret, les mesures anti-Covid previstes inclouen una limitació al telecabina, limitat a 6 ocupants. I a Masella, per exemple, es demana que, a l'hora de pujar als telecadires, es mantinguin els grups estables

 

 

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus
Anar al contingut