Cua per entrar a una discoteca de Barcelona al juny, el primer cap de setmana d'obertura de l'oci nocturn (Europa Press/Pau Venteo)

Les discoteques, indignades amb Albert Batlle perquè vol que tanquin d'hora

El tintent d'alcalde de Seguretat de Barcelona defensa replantejar el model d'oci nocturn després de la pandèmia i s'ha preguntat per què no podrien tancar a la una de la matinada

Al gremi de discoteques no han agradat gens les declaracions del tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, que ha defensat que, quan s'acabi la pandèmia, l'oci nocturn continuï tancant abans, per respectar el dret al descans de "la immensa majoria de ciutadans, que no surten de nit".

El secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, Ramon Mas, considera "indignant i intolerable" que Batlle hagi fet aquestes declaracions quan el sector acumula 16 mesos pràcticament tancat i ha exigit "una rectificació pública o amb el sector o que presenti la dimissió".

"No té potestat, no és ningú per dir això, no pot jugar amb les nostres llibertats empresarials ni amb la llibertat individual de les persones", ha dit Mas, que ha recordat que Barcelona és la ciutat més turística d'Espanya.

El responsable de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona considera que cal replantejar el model d'oci un cop passin les restriccions.

"No sé per què hem de tenir la ciutat amb activitat fins a les 3 o les 4 de la matinada", ha dit Batlle en declaracions a RAC1. Ha defensat que "ens haurem d'asseure i plantejar quin tipus d'oci nocturn volem promoure, si hem de fer restriccions horàries" i s'ha preguntat per què no es podria tancar a la una de la matinada.

"No sé per què els locals no poden obrir, per exemple, a partir de dos o tres quarts de vuit de la tarda i a la una acabar l'activitat… És una reflexió que hauríem de fer com a societat."

Reconversió en bars

Ara mateix les discoteques i locals d'oci nocturn estan tancats i la setmana que el Procicat podria allargar les restriccions.

Aquesta setmana, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que, mentre durin les mesures per contenir l'explosió de contagis, permetrà que els locals d'oci nocturn obrin temporalment com si fossin un bar, amb una llicència de restauració.

Aquesta mesura s'ha pres també a d'altres ciutats com Lleida, Sitges, Castelldefels, Terrassa o Mataró.

L'alcaldessa Ada Colau va signar aquest dijous el ban que simplifica l'habilitació per desenvolupar amb caràcter temporal l'activitat de bar a les discoteques, sales de ball, sales de festes, bars musicals o karaokes. La mesura s'allargarà mentre duri el tancament del sector, "sense que en cap cas no pugui superar el termini d'un any".

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut