Foto de família de la presentació del Festival Grec 2024
Foto de família de la presentació del Festival Grec 2024 (ACN/Eli Don )

Les claus del Grec 2024: Sílvia Pérez Cruz i Baró d'Evel obren i tanquen el festival

El festival d'estiu de Barcelona presentarà 81 espectacles del 26 de juny al 4 d'agost, entre els quals els d'Angelica Liddell, Antònia Font, "El misantrop", de David Selvas, o una nit dedicada a Dagoll Dagom

Actualitzat

Sílvia Pérez Cruz encendrà aquest any el foc del festival Grec 2024 amb tres nits musicals, titulades "Circular", on estarà envoltada d'artistes còmplices que l'han acompanyada al llarg de la seva carrera. Seran les nits del 26, 27 i 28 de juny.

Justament, una gran foguera enmig de l'escenari del Teatre Grec de Montjuïc és la imatge del festival Grec 2024 creada per l'artista Sílvia Delagneau. Un foc que tot ho crema i, alhora, tot ho purifica. Un foc que convida a seure al seu voltant per compartir històries i teixir lligams. 

Sílvia Pérez Cruz en un concert al Palau el 2021
Sílvia Pérez Cruz obrirà el Grec 2024 (ACN/Pau Cortina)

Aquest serà un estiu intens en la carrera de la cantant empordanesa, perquè també té l'enorme responsabilitat de clausurar el prestigiós Festival de Teatre d'Avinyó, referent indiscutible per a tots els festivals d'arts escèniques. 

Avinyó tindrà aquest any una presència important d'artistes catalans. El festival francès ha confiat la seva inauguració a la figuerenca Angelica Liddell, que també actuarà al festival Grec amb el mateix espectacle, "Dämon. El funeral de Bergman". Es presentarà al Lliure de Montjuïc el 20 i 21 de juliol. 

La clausura del Grec la farà la companyia de circ francocatalana Baró d'Evel, amb l'espectacle "Qui som?". La companyia del talentós Blai Mateu també participarà aquest any a la cita d'Avinyó. El 25, 26 i 27 de juliol, Baró d'Evel tancarà l'activitat de l'escenari principal del Grec. 

Unes altres cites imprescindibles al mateix Teatre Grec seran un muntatge d'"El misantrop", de Molière, dirigit per David Selvas o una gran nit de teatre musical comandada per la companyia Dagoll Dagom, ara que celebren 50 anys d'història i que preparen, amb un nou muntatge de "Mar i cel", el comiat del grup.

Al mateix espai, també hi haurà concerts de Pau Vallvé, Rita Payés, Antònia Font o el grup de música infantil El Pot Petit

En el capítol internacional, hi destaquen noms com Jan Lauwers, Christiane Jatahy, Johann Le Guillerm o el grec Euripides Laskaridis.

Euripides Laskaridis, un dels artistes internacionals que visiten el Grec 2024
Euripides Laskaridis és un dels artistes internacionals que visiten el Grec 2024 (GREC/Elina Giounanli)

Final d'etapa

Aquesta serà l'última edició dirigida per Francesc Casadesús i encara no hi ha pistes del concurs públic convocat per l'Ajuntament de Barcelona per buscar la persona que el rellevarà. 

El Grec 2024 presentarà en total 81 espectacles: 42 d'impulsats o produïts pel mateix festival i 39 pels diferents agents culturals de la ciutat.

Com sempre, hi ha una programació prevista als diferents teatres o espais culturals de Barcelona. Un exemple: Oriol Broggi i La Perla29 tornaran a Wajdi Mouawad, un dels seus autors de capçalera ("Incendis") per muntar "Tots ocells" a l'espai magnífic de la Biblioteca de Catalunya.

En total, es posen a la venda a partir del dijous, 18 d'abril, a les 15.00 un total de 156.968 entrades. La presentació de la programació s'ha fet aquest dijous, amb presència de l'alcalde, Jaume Collboni, i una bona part dels artistes convidats a aquesta programació. En l'acte s'ha fet un recordatori del crític teatral Joan-Anton Benach i de la periodista cultural Anna Pérez Pagès, morts aquest any, i estretament vinculats al festival d'estiu de Barcelona. 

 

Anar al contingut