Santa Cruz de Tenerife

Les Canàries denuncien la deixadesa del govern davant l'allau d'immigrants més massiva des de principi d'any

Les Canàries segueixen registrant una arribada extraordinària d'estrangers indocumentats i estan desbordades. Des de divendres n'han arribat prop d'un miler, entre elles una trentena de menors. A més dels centres d'acollida, plens a vessar, s'ha hagut de condicionar una caserna militar per poder atendre els irregulars. Tot i que l'executiu espanyol ha indicat que prendrà mesures, el portaveu del govern a les Canàries ha qualificat de "gravíssima" la situació que viuen les illes i ha retret a Zapatero que estigui donant prioritat a altres temes, referint-se a la crisi petroliera amb Bolívia.

Actualitzat

Un total de 894 immigrants indocumentats, dels quals 33 són menors, han arribat a diferents punts de les illes Canàries des de divendres passat i fins aquest migdia. Els immigrants han arribat a bord de 13 embarcacions i gairebé tots són subsaharians provinents de Mauritània.

El portaveu del govern a les Canàries, Miguel Becerra, ha qualificat la situació que es viu a les illes de "gravíssima" i ha lamentat la deixadesa del govern. Així, ha dit que, "segons sembla, al govern només el preocupa la situació de Repsol a Bolívia i si perillen o no les inversions petrolieres, però no s'ocupa del que està passant a les Canàries, quan aquí el problema és de vides humanes".

Del total dels arribats només dos homes han estat ingressats en un hospital de Tenerife, mentre que un menor que ha arribat a l'illa de la Gomera ha estat conduït a l'hospital de Nuestra Señora de Guadalupe per una baixada de sucre.

El responsable de la Creu Roja a Tenerife, Austin Taylor, ha explicat que dels immigrants que han arribat "la majoria es troben en bon estat, encara que molts tenen contusions perquè s'han colpejat amb les barques i altres tenen úlceres a causa de la combinació de combustible i sol".

La majoria dels estrangers que han arribat aquests dies a les Canàries seran acollits a la caserna militar de Las Raíces, al municipi de La Laguna, a Tenerife, que serà obert de nou després d'estar tancat uns dies. Els centres d'acollida estan plens de gom a gom.

La policia ha condicionat també els salons dels baixos de la comissaria del sud de Tenerife per acollir-hi els immigrants que han arribat, amb banys desmuntables i matalassos al terra. La Creu Roja els proporcionarà roba neta i menjar.

L'allau més important d'immigrants va arribar dissabte, amb 456 immigrants en sis embarcacions. Divendres en van arribar 195 repartits en tres barques. Fins a la tarda de diumenge, han arribat un total de 243 persones en quatre embarcacions, dues al sud de Tenerife, amb 126 persones, i l'altra a Gran Canària, amb 12 persones. Finalment, una a la Gomera amb 105 subsaharians.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut