Imatges del centre comercial FAN de Palma el 25 de maig de 2020 (Europa Press/Isaac Buj)

Les Balears limiten encara més els horaris comercials per evitar aglomeracions

Les mesures entren en vigor quan l'exèrcit ja ha començat a distribuir la vacuna a les Illes

Redacció/AgènciesActualitzat

A les Illes Balears augmenten les restriccions després que la incidència acumulada de la Covid-19 s'hi ha duplicat les dues últimes setmanes. Així, a partir d'aquest dimarts, Formentera passa a nivell 3 d'alerta sanitària i també s'endureixen les mesures a Mallorca. A Formentera, la norma limita les reunions socials a sis persones i redueix l'aforament a la restauració, els llocs de culte i les instal·lacions esportives.

En el cas de Mallorca, tots els establiments comercials, menys els essencials, hauran de tancar a les 8 del vespre i tindran l'aforament més limitat.

Aquestes restriccions també afecten la restauració: els establiments només podran servir en terrasses fins a les 6 de la tarda durant els caps de setmana, amb una capacitat reduïda al 75%, com ja passava des del 17 de desembre.

A banda, es mantindrà dues setmanes més el toc de queda a les 10 de la nit, també per Cap d'Any. Tot i això, no s'estableixen limitacions a la mobilitat interior i es pot entrar a l'arxipèlag tant des d'Espanya com de l'estranger sempre que es disposi d'una PCR negativa.

Aquestes mesures segueixen les que ja es van prendre a mig desembre, quan es va optar per tancar els interiors de bars i restaurants fins al 28 de desembre, una restricció que encara segueix vigent.

Altres comunitats autònomes com Extremadura o Cantàbria també han optat per endurir les restriccions a les portes de Cap d'Any, mentre que a Andalusia o a Catalunya han decidit, de moment, mantenir les mesures actuals.
 

Arribada de les vacunes

L'enviament de les més de 350.000 dosis de la vacuna de Pfizer/BioNtech previst per a aquest dilluns ha arribat a primera hora de dimarts al matí als aeroports de Madrid, Barcelona, ​​Vitòria, València i Sevilla perquè comenci la vacunació massiva a Espanya aquest mateix dimarts.

Segons fonts del govern espanyol, els avions han transportat la remesa de vacunes que havien d'haver lliurat el dia anterior però que es van endarrerir per un problema logístic de la companyia.

Després de l'arribada dels vols i el repartiment per a cada comunitat autònoma, la vacuna es distribuirà perquè comenci la vacunació massiva a Espanya, després que les primeres dosis se subministressin diumenge passat.

Com ja va passar durant el cap de setmana, l'exèrcit s'encarregarà de dur les vacunes a les Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Confinament VacunesIlles Balears
Anar al contingut