Pzifer retarda un dia l'arribada del primer gran lot de vacunes per problemes logístics
Vacunes embalades per distribuir des de la planta de Pfizer a Bèlgica (Reuters)

Pfizer retarda un dia l'arribada del primer gran lot de vacunes per problemes logístics

La demora afecta vuit països europeus, entre els quals Espanya, que havia de rebre 350.000 dosis, 60.000 per a Catalunya

Actualitzat

Pfizer farà arribar aquest dimarts les vacunes previstes per dilluns després que problemes logístics a la planta que la farmacèutica té a Bèlgica fessin retardar l'entrega un dia. La demora ha afectat vuit països europeus, entre els quals hi ha Espanya.

El Ministeri de Sanitat ha informat, hores després, que aquest dimarts al matí arribaran 369.525 dosis de la vacuna de Pfizer. Ho faran en 4 vols, a Madrid, Barcelona, Vitòria i Canàries, que es distribuiran al llarg del matí a totes les autonomies. 

A Catalunya, les vacunes havien de ser al Banc de Sang i Teixits dilluns al migdia, però no arribaran a l'aeroport de Barcelona fins aquest dimarts a primera hora de la tarda. Això farà que sigui impossible que les dosis es puguin repartir avui mateix als equips de vacunació que es desplacen pel territori.

La major part de la Unió Europea va arrencar aquest diumenge, de manera coordinada, la campanya de vacunació, però després d'aquest inici simbòlic, la campanya de vacunació no es reprendrà, doncs, fins dimecres.

 

La distribució massiva de la primera entrega de les vacunes, quecomença ara es vol immunitzar gairebé 2,3 milions de persones.

 

Pfizer va explicar que hi havia hagut un problema logístic en el procés de càrrega i enviament des del laboratori que té a la ciutat de Puurs, a Bèlgica. Després del primer lliurament simbòlic de 9.700 unitats que la farmacèutica va fer dissabte al Ministeri de Sanitat, i que van permetre començar les vacunacions diumenge, dilluns n'havia d'enviar 350.000 dosis més.

 

El ministeri de Salvador Illa va afirmar que el subministrament de les vacunes "quedarà regularitzat" i que cada dilluns continuaran arribant les dosis compromeses. Ho ha afirmat Illa després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, aquest dilluns. 

Catalunya, recordem-ho, tenia previst rebre aquest dilluns 60.000 vacunes de Pfizer. Una tramesa que s'ha de repetir cada dilluns durant les properes dotze setmanes, fins arribar a les 750.000 unitats. Segons els plans del Departament de Salut, això permetrà immunitzar en els propers quinze dies 104.000 persones de residències, entre avis i personal.

 

De moment, encara no se sap quantes n'arribaran de la fabricada per Moderna.

Pzifer retarda un dia l'arribada del primer gran lot de vacunes per problemes logístics
Les caixes de la vacuna de Pfizer conservades a -70ºC (Reuters/ Fabrizio Bensch)

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut