El moment en què l'agressor tira un pot de iogurt sobre el cap d'una de les dones
El moment en què l'agressor tira un pot de iogurt sobre el cap d'una de les dones
Iran

Les agredeixen per no portar el vel a l'Iran, acaben detingudes i el vídeo es fa viral

La càmera de seguretat d'una botiga capta com un home aboca un pot de iogurt al cap de dues dones que no porten hijab

RedaccióActualitzat

Dues dones han estat detingudes a l'Iran després de ser increpades per un home en una botiga de la ciutat de Shandiz, a prop de la ciutat santa de Mashhad, al nord-est del país.

En un vídeo, que s'ha fet viral, es pot veure com les dues dones entren a la botiga amb el cap descobert. Poca estona després entra un home i s'adreça enfadat cap a elles. Quan la dona més jove li indica que porta el mocador al coll, l'home agafa el primer que troba a mà, sembla un pot de iogurt, i els hi estampa contra el cap. Després intenta fugir.


El botiguer, que ha observat l'escena, surt ràpidament de darrere el taulell i s'encara amb l'agressor. 

Les autoritats iranianes han detingut les dues dones per anar pel carrer mostrant els cabells i cometre l'acte prohibit de "treure's el hijab" i han emès una ordre d'arrest contra l'home per "insultar i alterar l'ordre". A més, el propietari de la botiga ha rebut una notificació que el commina a complir les normes i denunciar qualsevol dona que entri a l'establiment sense hijab.

Ensenyar els cabells és il·legal a l'Iran, però a les grans ciutats moltes dones han decidit treure's el vel. Les protestes s'han repetit a l'Iran des del setembre, després de la mort de la jove Jina Mahsa Amini a mans de la policia per portar el vel mal posat.

El president iranià, Ebrahim Raisi, ha tornat a demanar aquest dissabte a les iranianes que portin el vel perquè és, assegura, una "obligació religiosa". El cap del poder judicial iranià ha recordat que totes les dones que s'arrisquin a anar a espais públics sense cobrir-se amb el vel seran castigades. 

ARXIVAT A:
IranDrets humans
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut