Estats Units

L'"Endeavour" arriba a la Terra

El transbordador espacial "Endeavour", que va marxar fa setze dies per una missió a l'Estació Espacial Internacional, ha tornat sense problemes i amb tots els objectius acomplerts. L'aterratge a cap Canaveral, a Florida, no ha estat fàcil a causa dels núvols i, de fet, s'ha produït al segon intent, quan els set tripulants han manifestat que estaven preparats per qualsevol problema que pogués sorgir. Es tracta del primer cop que la NASA fa viatjar tants dies un transbordador a l'espai i també el primer en què es fan cinc passejades a l'exterior.

Actualitzat

L'"Endeavour" ha aterrat, finalment, al Centre Espacial Kennedy de Florida després d'un primer intent que s'ha cancel·lat. "Benvingut a casa, "Endeavour"", ha afirmat el control de la missió del Centre Espacial Johnson, a Houston, quan la nau ha tocat terra a cap Canaveral. El cap de la NASA també ha destacat que la missió ha estat tot un èxit.

S'ha aterrat malgrat que les condicions per fer-ho no eren bones, ja que els núvols alts podrien haver suposat un perill per a la seguretat de la nau. Tot i això, el comandant Dominic Gori ha advertit al control de la missió que tant ell com els altres sis tripulants del transbordador estaven preparats per a qualsevol contingència i, per tant, per aterrar.

Es tracta del primer cop que la NASA fa viatjar tants dies un transbordador a l'espai i també el primer en què es fan cinc passejades a l'exterior, a prop de 400 quilòmetres d'alçada.

La missió S-123 ha acomplert tots els seus objectius, entre ells els cinc passejos a l'espai. En aquesta missió s'ha instal·lat el mòdul científic japonès Kibo i s'ha provat el sistema robòtic Dextre, per reparar l'escut tèrmic. L'"Endeavour" va abandonar l'Estació Espacial Internacional, l'ISS, la matinada de dilluns a dimarts.

Anar al contingut