VTC
Les empreses VTC tenen els seus cotxes del tot aturats

L'empresa de VTC Vector Ronda presenta un ERO per a 392 conductors a Catalunya

L'anunci dels acomiadaments ha coincidit amb l'aprovació al Parlament de la regulació del sector de les VTC

Quim BalaguerActualitzat

Segons la companyia, l'ERO per a aquests gairebé 400 conductors anirà seguit d'un altre, que es presentarà dilluns que ve. Tot plegat afectarà uns 800 treballadors.

L'expedient s'ha registrat el mateix dia que el Parlament de Catalunya ha validat el decret del Govern que imposa 15 minuts de precontractació pel servei de vehicles de lloguer amb conductor. En un comunicat, Vector Ronda assegura que:

 

"Aquesta duríssima decisió ha estat adoptada després d'analitzar totes les alternatives possibles i obligada per la decisió de la Generalitat d'aprovar un decret llei que estableix de manera unilateral unes noves condicions que fan inviable la prestació del servei de VTC a Catalunya"

 

 

Uns 200 treballadors més ja han acabat la seva relació laboral amb l'empresa per a la finalització de contracte o a través de baixes voluntàries. L'empresa qualifica la normativa catalana d'injusta i anticonstitucional i recorda que:

 

"S'ha impulsat tot i els dictàmens contraris de l'Autoritat Catalana de la Competència i el Consell de Garanties Estatutàries."

 

Vector Ronda segueix així els passos d'una altra empresa de VTC, Moove Cars, que ja ha acomiadat la majoria dels seus treballadors. Centenars de vehicles d'aquesta companyia estan aparcats en naus de l'Hospitalet i Sant Boi de Llobregat.

 

Vistiplau del Parlament


La presentació de l'ERO de Vector Ronda s'ha fet simultàniament amb el debat al Parlament per validar el decret llei que regula les empreses VTC. S'ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups de cambra tret del PP i Ciutadans.

El conseller de Territori, Damià Calvet, nega que la norma suposi un fre a la competència, com al·lega el Consell de Garanties Estatutàries:

 

"Quan es diu que aquesta regulació perjudica la competència entre taxis i VTC es comet un error de base. Fins i tot per part d'eminents juristes. No són serveis de mobilitat competidors si no complementaris".

 

Coincidint amb el debat, 300 conductors de VTC s'han concentrat al parc de la Ciutadella per demanar que el decret no s'aprovés.

El decret de la Generalitat marca un temps mínim de precontractació d'un quart d'hora, però habilita els ens locals per ampliar aquest termini. Això és el que ha fet l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha fixat un mínim d'una hora.

 

 

ARXIVAT A:
TaxisVTCParlament de CatalunyaMobilitat
Anar al contingut