Pla general d'un moment de la concentració de conductors VTC al parc de la Ciutadella. Imatge del 28 de febrer de 2019. (Horitzontal)
Pla general d'un moment de la concentració de conductors VTC al parc de la Ciutadella. Imatge del 28 de febrer de 2019. (Horitzontal)

Almenys 300 conductors de VTC es concentren per reclamar al Parlament que no aprovi el decret del Govern

Actualitzat

ACN Barcelona.-Més de 300 persones treballadores d'empreses del sector dels vehicles de transport amb conductor (VTC) s'han concentrat aquest dijous al Parc de la Ciutadella coincidint amb el debat del Parlament per validar o derogar el decret de les VTC del Govern. Durant la protesta els conductors de VTC han avisat que si la cambra catalana aprova la norma al voltant de 3.000 persones es quedaran sense feina. En canvi, si no s'aprova podran seguir treballant. "Fem acte de presència perquè vegin que estem aquí i que ells decidiran si ens deixen treballar o ens fan fora", ha relatat un dels conductors José Sánchez. També han criticat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagi fixat la precontractació mínima dels VTC a 60 minuts davant dels 15 que estableix el decret del Govern.

De fet, segons Sánchez, la incorporació del temps de carència per demanar un servei ha estat el motiu pel qual plataformes com Uber o Cabify han decidit deixar de prestar servei a Barcelona. El conductor ha indicat que el d'aquest dijous és el darrer "cartutx" que els queda per lluitar i que si el Parlament aprova el decret les empreses tiraran endavant els acomiadaments que ja tenen preparats. "La majoria no som joves, som gent que ens costarà trobar una altra feina", ha alertat. "S'hi no s'aprova el decret, seguirem treballant", ha reclamat.

Anar al contingut