Després de l'aprovació de la nova norma, comença un període al·legacions que durarà un mes

Aprovada la prereserva d'una hora per als cotxes VTC a l'Àrea Metropolitana

La nova norma per llogar cotxes amb conductor podria entrar en vigor d'aquí a un mes a l'AMB, un cop acabi el període d'al·legacions

Actualitzat
TEMA:
Mobilitat

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat l'obligatorietat de contractar amb una hora d'antelació el servei de VTC, els vehicles de transport amb conductor.

Només hi han votat en contra els partits del PP i Ciutadans. L'Àrea Metropolitana de Barcelona vol que entri en vigor d'aquí a un mes, quan s'acabi el període d'al·legacions.

 

 

La Generalitat fixava un temps mínim de precontractació d'un quart d'hora, però habilitava els ens locals per ampliar aquest termini, com així ho ha fet l'Autoritat Metropolitana de Barcelona.

Aquesta modificació suposa limitar l'activitat d'empreses com Uber i Cabify, que ja han marxat de Barcelona perquè consideren que el seu negoci deixa de tenir sentit si el servei no és al moment i, en canvi, s'exigeix un període previ de contractació.

Els taxistes valoren positivament la mesura i aquesta va ser la principal raó per la qual van suspendre les mobilitzacions de principis d'any.

 

 

La nova normativa preveu sancions que van fins als 6.000 euros.  

El Consell de Garanties Estatutàries del Parlament va dictaminar ahir que el decret de la Generalitat vulnera la llibertat d'empresa.

L'Autoritat Catalana de la Competència, un altre organisme consultiu de la Generalitat, també va qüestionar el decret llei del govern.

Les empreses VTC catalanes ja han anunciat que emprendran accions legals per exigir a la Generalitat indemnitzacions per valor de més 1.000 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Mobilitat VTC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut