Les entitats espanyoles tenen prou capital (Foto: EFE)
Les entitats espanyoles tenen prou capital (Foto: EFE)
Madrid

L'economia espanyola creix un 0,2% en el segon trimestre de l'any, un 0,7% més en un any

L'economia espanyola creix poc, creix menys, però creix. El producte interior brut del segon trimestre de l'any ha crescut un 0,2%. Això suposa una dècima menys que en el trimestre anterior i denota una certa desacceleració. Segons el butlletí econòmic del Banc d'Espanya, la taxa interanual del PIB ha augmentat un 0,7%. La lleugera recuperació econòmica es basa en l'exportació. La demanda interior, en canvi, ha experimenta una certa desacceleració.

Actualitzat
El creixement econòmic espanyol es manté sota mínims. Les xifres continuen sent positives, però freguen el punt mort. Entre abril i juny, el PIB va créixer un 0,2%. Segons les dades del Banc d'Espanya això suposa una dècima menys que el trimestre anterior.

Aquesta lleugera desacceleració s'explica per la caiguda de la demanda interna. El sector exterior, en canvi, és el que aconseguir que Espanya mantingui aquest creixement dèbil.

Segons el Banc d'Espanya, la recuperació anirà molt lligada a les tensions de l'economia mundial, que han protagonitzat fortes turbulències al mercats aquesta setmana. Segons l'entitat, cal que Europa posi en marxa "amb decisió i claredat" els compromisos acordats. També recomana al govern espanyol que actuï amb energia davant situacions adverses.
Anar al contingut