Imatges d'un moment de la detenció gravades per veïns del Raval.
L'empresari Juan Andrés Benítez va morir després de ser reduït per policies el 5 d'octubre passat.
Barcelona

L'autòpsia no aclareix si l'empresari del Raval Juan Andrés Benítez va morir pels cops, la malaltia cardíaca o la cocaïna

Els resultats definitius de l'autòpsia no aclareixen si l'empresari del Raval Juan Andrés Benítez va morir pels cops que va rebre, per la seva malaltia cardíaca o pel consum de cocaïna. Els metges no poden determinar quin factor va influir més en la seva mort, el 6 d'octubre passat. Nou mossos d'esquadra que van participar en la reducció de Benítez estan imputats en aquest cas.

RedaccióActualitzat
L'autòpsia practicada a Juan Andrés Benítez, l'empresari que va morir després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra al barri barceloní del Raval, apunta com a causes de la mort diferents factors, entre ells els cops rebuts, la malaltia cardíaca prèvia de la víctima i el consum de cocaïna. Tot plegat no aclareix quin és l'element determinant de la seva mort.

L'informe de l'autòpsia remarca que Benítez va morir d'una aturada cardíaca i de diversos politraumatismes, però constata que tenia una malaltia del cor i que havia consumit cocaïna. Els especialistes no poden saber quin d'aquests aspectes pesa més.

L'empresari va morir unes hores després que el reduïssin els agents al carrer Aurora, al Raval de Barcelona, el 6 d'octubre passat. La jutge que investiga el cas ha imputat els vuit mossos d'esquadra que el van reduir al carrer, perquè poden haver incorregut en un delicte contra la vida, i un altre agent per obstrucció a la justícia perquè va netejar la taca de sang de Benítez que va quedar a terra després de la intervenció policial.

Anar al contingut