L'àudio d'un dels detinguts pel 17A: "Volien enfonsar la Sagrada Família"

El diari "Voz pópuli" publica els àudios de la declaració de dos dels acusats pels atemptats a Barcelona i Cambrils

Actualitzat

En les declaracions fetes davant del jutge, un dels acusats pel 17-A a la presó, Mohammed Houli Chemlal, l'únic supervivent de l'explosió d'Alcanar, explica que volien atemptar contra la Sagrada Família. Són unes gravacions publicades pel diari digital "Voz pópuli":

"Ens van asseure en un banc i ens van dir que el que volien fer era enfonsar la Sagrada Família i que havíem d'estar amb ells. Pensàvem que era xerrameca, 'Qui la podrà eenfonsar?' I menys uns nois normals com nosaltres."

 

 

De les declaracions davant el jutge, la de Houli Chemlal va ser la que va aportar la majoria de detalls sobre les activitats del grup.

Segons el que va dir, tot va començar fa dos anys qual l'imam Abdelbaki Es Satty va arribar a la mesquita de Ripoll. Allà anaven a resar la majoria dels membres de la cel·lula amb qui l'imam hi va establir relació. El vincle va ser espacialment estret amb Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta de la Rambla, i amb Mohammed Hichamy, mort a Cambrils.

"Ens van començar a parlar de martiri fa dos mesos, ens deien que estava bé fer-ho, però que es podia fer contra monuments."

Houli Chemlal assegura que, quan va veure que anava seriosament, es va voler fer enrere.

"Ells van notar la meva por, van notar que em volia fer enrere. Van canviar totalment amb mi. Em miraven amb mala cara, no parlaven res amb mi. Jo dormia fora perquè tenia por que em matessin."

Explica que tot i així va sentir com es parlava d'un altre grup de França que volia atemptar a Lloret de Mar.

El 16 d'agost, la vigília dels atemptats, Houli Chemlal anava a entrar a la casa d'Alcanar quan va explotar i va ingressar a l'hospital per les ferides que li va provocar. Quan va ser detingut, encara anava amb pijama.

Mohammed Houli Chemlal va néixer al Marroc, però va venir a viure a Espanya amb la família quan només tenia mig any. Abans d'acomiadar-se del jutge, va demanar disculpes:

"Vull demanar que em perdoni si he fet alguna cosa malament. M'he vist obligat a estar amb aquesta gent; em podien haver matat en qualsevol moment."

"Els demano sisplau que, si m'han de tancar a la presó, em tanquin amb persones normals. Espanya m'ho ha donat tot i jo no soc capaç de matar una persona innocent."

 

Oukabir: "No he fet res"
 

El primer dels detinguts el 17-A va ser Driss Oukabir, que es va entregar als Mossos de Ripoll poc després dels atemptats. Va dir al jutge que en veure la seva foto a la televisió va pensar en suïcidar-se o fugir, però que al final es va entregar a la policia amb una versió falsa perquè no li disparessin un tret.

"No sabia què fer; si suïcidar-me, escapar-me i amagar-me... La millor idea que vaig tenir va ser entregar-me perquè jo no he matat ningú. No he fet res. Estava esperant que vingués la meva nóvia perquè estava acollonit, perquè no em disparessin un tret. Per això, al principi, vaig dir el que vaig dir."

Oukabir està acusat d'haver deixat la seva documentació per llogar la furgoneta que el 17 d'agost es va fer servir per a l'atropellament de la Rambla.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut