Un manifestant davant la cort de Westminster (Reuters)

L'audiència per saber si Assange serà extradit se celebrarà el febrer del 2020

El fundador de Wikileaks haurà d'estar a la presó britànica com a mínim 8 mesos

RedaccióActualitzat

L'audiència per decidir si Julian Assange és extradit als Estats Units es farà el 25 de febrer del 2020 i està previst que duri 5 dies. Aquesta decisió l'ha pres el Tribunal de Magistrats de Westminster aquest divendres al matí.

El govern del Regne Unit va firmar aquest dijous l'extradició d'Assange demanada pels Estats Units per espionatge i conspiració.

 

En l'audiència preliminar d'aquest divendres, Assange ha dit que Wikileaks "no és res més que un mitjà de comunicació". També ha negat que "entrés a la xarxa de defensa violant les contrasenyes" establertes, cosa de la qual l'acusa Ben Brandon, l'advocat que ha representat als Estats Units en aquesta audiència.  

Brandon, a més, ha dit davant els magistrats de Westminster que aquest cas tractarà sobre "una de les amenaces sobre la informació confidencial en la història dels Estats Units". També ha dit que quan Wikileaks va publicar informació secreta va posar en perill "periodistes, defensors dels drets humans i les fonts dels serveis d'intel·ligència". 

Julian Assange ha aparegut davant del jutge a través d'una videoconferència i ha dit que "el govern dels Estats Units estan intentant confondre la premsa" quan parlen del seu cas. Mark Summers, l'advocat defensor d'Assange, ha dit que els càrrecs presentats contra l'activista suec són un "atac frontal i ultratjant a la llibertat de premsa i expressió". També ha dit que Assange encara està en tractament mèdic.

ARXIVAT A:
Julian Assange
Anar al contingut