Fèlix Millet en un moment del judici
Fèlix Millet en un moment del judici

Ordenen l'ingrés a presó de Millet, Montull i Osàcar pel cas Palau quan acabi la desescalada

En el moment actual de pandèmia, el jutge té en compte l'edat i les malalties dels condemnats per l'espoli del Palau per ajornar l'entrada al centre penitenciari

Actualitzat

Ordre de presó per als principals condemnats per l'espoli del Palau de la Música. L'ha dictada aquest dimarts l'Audiència de Barcelona, després que ja ho hagués sol·licitat la Fiscalia.

La mesura afecta Fèlix Millet i Jordi Montull, exresponsables del Palau de la Música, i també Daniel Osàcar, extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), per complir les penes que els va imposar el Tribunal Suprem en considerar-los culpables del desviament d'almenys 23 milions d'euros destinats a l'equipament cultural, i del finançament irregular del partit nacionalista.

 

Fèlix Millet, Jordi i Gemma Montull, durant el judici del cas Palau (ACN/Pool EFE)
Fèlix Millet, Jordi i Gemma Montull, durant el judici del cas Palau (ACN/Pool EFE)


Els fets constitueixen l'anomenat cas Palau, que va començar a destapar-se fa una dècada.

L'Audiència, però, té en compte l'actual context de pandèmia i l'edat avançada i les patologies dels condemnats, i els dona un marge de temps per entrar a presó: poden esperar que s'hagi superat la fase 3 de la desescalada.

La Fiscalia va demanar a la secció desena de l'Audiència de Barcelona que executés la sentència del cas Palau una setmana després que el Tribunal Suprem va confirmar les condemnes: 9 anys i 8 mesos de presó i una multa de 4,1 milions d'euros per a Millet; 7 anys i 6 mesos de presó i una multa de 2,9 milions d'euros per a Montull; i 4 anys i 5 mesos per a l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar.

D'altra banda, a Gemma Montull, exdirectora financera del Palau, amb una pena és de 4 anys de presó, el tribunal li dona set dies per decidir de quina manera complir-la. En el seu cas, la llei permetria la suspensió de l'ingrés al centre penitenciari perquè està condemnada per dos delictes amb penes inferiors a deu anys.

L'Audiència també ordena, en el cas de CDC, condemnada a pagar més de 6 milions d'euros, que es facin efectius els embargaments. Fins ara s'havia pogut embargar béns per valor de tres dels sis milions i, per tant, en faltarien tres més.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut