El fill gran de l'expresident Pujol, aquest dijous, entrant a l'Audiència Nacional (ACN)
El fill gran de l'expresident Pujol, aquest dijous, entrant a l'Audiència Nacional (ACN)
Madrid

L'Audiència Nacional mantindrà congelats els comptes de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona

El tribunal diu que encara no té proves que acreditin que els seus ingressos vénen dels treballs de mediació en contractacions en el sector públic

Actualitzat

L'Audiència Nacional mantindrà congelats els comptes de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès. La seva defensa havia presentat recurs contra la decisió del jutge per reclamar l'aixecament de les mesures de bloqueig i embargament dels seus comptes bancaris personals i els de les seves empreses, així com de la prohibició de disposar d'immobles dels quals és titular Pujol Ferrusola.

Ara, el tribunal els ha respost dient que encara no té proves que acreditin que els seus ingressos vénen dels treballs de mediació en contractacions en el sector públic. La secció tercera del penal considera que, ara per ara, es desprenen indicis de l'existència d'un delicte de blanqueig de capitals contra la hisenda pública i falsedat en document mercantil que justifiquen l'adopció de mesures cautelars. Citen com a exemple els 11 milions i mig que la parella tenia als comptes i que, segons la justícia, encara avui no han justificat. O que Jordi Pujol Ferrusola va donar més de mig milió d'euros a la seva filla perquè comprés un immoble que pertanyia a una societat del primogènit dels Pujol. També destaca la compra d'un terreny a Palamós per 217.000 euros que va ser venut al cap de tres anys per 4,8 milions, "quantia que difereix molt dels terrenys adjacents", i que va pagar el Grup Copisa, "vinculat de ple en els concursos, projectes i licitacions en el sector públic".

El 12 de febrer passat, el jutge José de la Mata, instructor del "cas Pujol", va imposar al primogènit dels Pujol compareixences setmanals al jutjat, la retirada de passaport i la prohibició de sortir d'Espanya, perquè va considerar que "va faltar clarament a la veritat" sobre la seva fortuna. El jutge sosté que Pujol Ferrusola no va justificar els seus ingressos i l'acusa de blanqueig. A més, diu que és titular de diverses societats instrumentals que van facturar més d'11 milions d'euros i que van ser utilitzades només per canalitzar capitals de presumpte origen criminal.

Anar al contingut