Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, els CDR investigats per terrorisme
Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, els CDR investigats per terrorisme

L'Audiència Nacional no investigarà més els dos CDR acusats de terrorisme i rebel·lió

El jutge ha pres la decisió a petició de la fiscalia

Actualitzat

L'Audiència Nacional no investigarà més, a petició de la fiscalia, els membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) Tamara Carrasco i Adrià Carrasco pels delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició.

Ho ha anunciat el bufet d'advocats Salellas, aquest dimecres a la tarda.

 

 

Benet Salellas, advocat de Tamara Carrasco, ha destacat que s'ha hagut d'acceptar el que considera que era evident.

"La mateixa Guàrdia Civil ha hagut d'acabar acceptant que no hi ha aquesta violència, que no hi ha aquest terrorisme i que, per tant, no poden continuar investigant l'activitat dels CDR des de l'Audiència Nacional i l'expedient de la Tamara i l'Adrià Carrasco ha de venir a la jurisdicció ordinària."

El jutge ha fet cas d'un informe de la Guàrdia Civil demanat per la fiscalia en què s'acredita que aquestes dues persones no formaven part d'un grup terrorista.

El magistrat argumenta que en el procediment "no ha quedat acreditats cap fet que no sigui un presumpte delicte de desordres".

És per això que l'Audiència enviarà ara el cas als tribunals ordinaris de Catalunya per si els dos investigats podrien ser responsables d'un possible delicte de desordres.

Des de fa mesos, Adrià Carrasco és a Bèlgica després que la Guàrdia Civil el va voler detenir en una operació policial. 

L'Adrià de moment no pensa tornar perquè encara hi ha l'ordre de recerca i captura en vigor.

"De moment l'ordre de recerca i captura continua en vigor, les cautelars de la Tamara continuen en vigor i nosaltres el que volem és l'absolució total perquè creiem que les accions per les quals se'ns acusa són totalment legítimes."

 

 

 

Pel que fa a Tamara, té restringida la llibertat de moviments i no pot sortir del municipi on resideix, Viladecans. Tamara ha dit al programa "Estat de Gràcia" de Catalunya Ràdio que tot plegat ha estat "un muntatge".

"Tot això ha sigut un muntatge policial. Tant el jutge com el fiscal han sabut des del minut 1 que s'ha muntat des del minut 1 i m'han tingut set mesos aquí confinada."

 

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, lamenta la persecució per delictes ideològics.

 

 

Carles Puigdemont ha fet una piulada en el seu compte de Twitter recordant que "el mal ja està fet" i que ningú els ho repararà. 

 

Operació contra els CDR

L'abril passat, després de les accions dels Comitès de Defensa de la República (CDR)  per Setmana Santa, quan feia una setmana de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya,  l'Audiència Nacional va coordinar una operació contra les actuacions dels CDR.

Basant-se en un àudio de Tamara Carrasco a les xarxes socials en què donava instruccions per fer noves accions, la Guàrdia Civil va detenir l'activista i va escorcollar el seu domicili.

En la mateixa operació, la Guàrdia Civil va anar a detenir Adrià Carrasco a Esplugues de Llobregat però no el va trobar a casa.

De moment, les mesures cautelars imposades pel jutge de l'Audiència a Tamara Carrasco encara continuen vigents i no pot sortir del seu municipi excepte per anar a treballar.

ARXIVAT A:
CDRProcés catalàRebel·lióTerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut