Viladecans

L'àudio que la Guàrdia Civil fa servir per acusar de terrorisme una membre dels CDR

Actualitzat

Una de les proves en contra de la dona de Viladecans és l'àudio que va difondre en el qual explicava les accions i les estratègies que havien de portar a terme els CDR per Setmana Santa.

El jutjat número 6 de l'Audiència Nacional, del jutge Diego Egea, ha ordenat la seva detenció per una denúncia directe de la fiscalia.

 


La jove ha estat detinguda per presumpta relació amb els delictes de rebel·lió i terrorisme com a membre d'un Comitè de Defensa de la República (CDR) a Viladecans i al Baix Llobregat.

La detinguda va difondre un àudio a través de WhatsApp en el qual explica les accions previstes pels del CDR i les estratègies que alguns havien previst en el tall de carreteres.

"Els talls d'autopista  ja estan preparats, no seran com els altres, es faran amb material. Per exemple, em sembla que han dit a Pirineus que posaran oli a l'autopista, a sobre de l'oli bales de palla i hi calaran foc, però això només quan arribi la policia perquè la gent pugui marxar. Arribarà la policia, la gent haurà marxat però tornaran a fer el tall en un altre punt i així estaran tot el dia."


Després parla que, l'endemà dimarts, es farien accions "més en plan sabotatge". De fet, durant la Setmana Santa els CDR van aixecar barreres en diversos peatges de la xarxa viària catalana, van tallar carreteres i van cremar pneumàtics en les accions que es van fer per reivindicar la "República catalana" i demanar l'alliberament dels presos sobiranistes.

Les indicacions no són gens concretes però destaca que es faran sense violència.

"Dimarts -que jo no ho acabo de veure clar i no sé si ho tenen ben organitzat perquè encara ho estan mirant-, és més en pla sabotatge. Volen sabotejar... (dubta) espera que ho tinc per aquí,... em sembla que les vies del tren però em sembla que mercaderies i alguna cosa de la fibra òptica, havia escoltat... Espereu que ho tinc per aquí...les connexions ferroviàries, putejar el tema mercaderies i poca cosa més, però en pla sense violència i sense que ens agafin i tot això."

 

 

En el mateix àudio intervingut es parla d'una futura vaga indefinida durant la qual també hi hauria accions contundents:

"Estem pensant en Mercabarna i en el port. Del Port, amb l'Oriol i més gent ja ho vaig parlar l'altre dia. Que si podem aturar el port seria brutal, perquè deixem sense avituallament les illes Balears, els xinesos es cabrejarien, també hi ha moltes mercaderies que, per exemple la Seat, que porten els cotxes en vaixells, i tot el que és entrades de mercaderies de la península i Europa. D'aquí em sembla que algú tenia algun contactes amb la policia portuària; ens pot indicar alguna cosa, o els que coneixeu bé el port. I després parlàvem també deMercabarna, que aquí fotem a tothom."

 

La data de la gravació de l'àudio es desconeix, però segons es desprèn del contingut, podria ser el diumenge 25 de març, perquè fa referència a les accions de "demà i dimarts" i manifesta que estan a l'espera "del que passa amb Puigdemont", que va ser detingut Diumenge de Rams.

Després de 4 hores d'escorcoll al domicili de la detinguda, es preveu que sigui traslladada a Madrid per declarar davant l'Audiència Nacional, que manté el cas sota secret de sumari.

ARXIVAT A:
PolicialJudicialCDRProcés catalàRebel·lióSedicióTerrorisme
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut