L'atemptat d'ETA va destruir gran part del mòdul D de la T4 de Barajas.
L'atemptat d'ETA va provocar la mort de dues persones.
Guipúscoa

L'Audiència de Guipúscoa condemna quatre guàrdies civils acusats de torturar els etarres de la T-4

L'audiència provincial de Guipúscoa ha condemnat aquest dijous a quatre guàrdies civils per haver torturat els membres d'ETA Igor Portu i Mattin Sarasola, acusats d'haver posat una bomba a la terminal 4 de l'aeroport de Barajas el 30 de desembre de 2006.

Actualitzat
En concret, l'audiència guipuscoana ha imposat una pena de quatre anys i mig de presó per a un caporal, dos anys i mig de presó per a dos dels agents i dos anys de presó per a l'agent restant. A més, els guàrdies civils hauran d'indemnitzar els etarres per danys físics i psíquics.

Durant el judici, bona part dels guàrdies civils imputats van al·legar que els etarres es van lesionar perquè durant la detenció van oposar resistència de manera violenta. No obstant, el text judicial considera provat que els agents van maltractar Igor Portu i Mattin Sarasola quan els van detenir a Arrasate el 6 de gener del 2008. Tots dos estan acusats de ser els autors materials de l'atemptat de l'aeroport de Barajas perpetrat ara fa quatre anys, que va provocar la mort de dues persones.

La sentència ha absolt, però, onze dels quinze agents que van ser imputats pels fets.

Anar al contingut