Madrid

L'atur puja a Catalunya de 4.500 persones a l'agost i de prop de 22.000 en el conjunt de l'Estat

L'augment de l'atur trenca la tendència a la baixa que hi havia en els últims sis mesos

RedaccióActualitzat

L'atur registrat ha augmentat a Catalunya en 4.521 persones a l'agost, un mes en què habitualment s'incrementa el nombre de persones que perden la feina. Ara hi ha 506.306 persones inscrites a les oficines de treball.

En el conjunt de l'Estat l'increment ha estat de 21.679 persones, segons el Ministeri de Treball. Això és gairebé el triple que el mateix mes de l'any passat. Trenca d'aquesta manera la tendència a la baixa que fa sis mesos que es registrava. A tot l'estat espanyol hi ha 4.067.955 persones inscrites a les oficines d'ocupació. Tot i aquesta crescuda, mirat en termes interanuals, la xifra de persones sense feina ha baixat en gairebé 360.000 persones.

Pel que fa a les xifres de les afiliacions a la Seguretat Social, aquestes han baixat en 134.000 persones a tot Espanya aquest agost respecte el mes de juliol.

Els sindicats es queixen del frau en la contractació

Des del govern es destaca la reducció anual de l'atur. Joan Aregio, secretari d'ocupació i relacions laborals de la Generalitat, assenyala: "Hi ha molta feina per fer però, després de 26 mesos d'interanual de xifres positives, també voldria dir que sembla que el canvi d'escenari està consolidat."

Els sindicats lamenten el frau en la contractació i l'excessiva dependència del turisme. L'ocupació és cada vegada més precària. Ho diu Camil Ros, de la UGT: "Quan estem parlant que el 80% dels contractes són de menys de tres mesos vol dir que no estem generant un tipus de contractació i una reducció de l'atur que sigui estable al llarg del temps". A l'agost, l'atur ha augmentat a tots els sectors, tret de l'agricultura, i a totes les demarcacions menys a Tarragona.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut