El president de l'Associació Espanyola de la Banca demana més atenció als clients que firmen préstecs hipotecaris (EFE)
El president de l'Associació Espanyola de la Banca demana més atenció als clients que firmen préstecs hipotecaris (EFE)
Madrid

L'Associació de la Banca diu que qui tenia clàusules sòl s'hi havia de fixar més a l'hora de firmar

Tot i reconèixer que les entitats haurien d'haver facilitat tota la informació, el president de l'Associació, José María Roldán, ha remarcat que el client ha de prestar més atenció quan firma un préstec hipotecari

RedaccióActualitzat

El president de l'Associació Espanyola de la Banca (AEB), José Maria Roldán, ha afirmat, referint-se a les clàusules terra, que els usuaris haurien d'haver estat més atents amb el que firmaven. Tot i reconèixer que els bancs han de facilitar tota la informació quan es contracta una hipoteca, Roldán creu també que el client s'hi ha de fixar més:

"No pot ser que dediquem més temps, quan hem d'adquirir un cotxe, a escollir la pintura o la tapisseria que a analitzar les diferents formes de finançament. El préstec hipotecari és probablement la decisió financera més rellevant de les nostres vides. Hem de prestar un mínim d'atenció en la contractació de productes financers rellevants."

Durant una conferència a Madrid, el president de l'AEB ha qualificat d'estrany que el Tribunal de Justícia Europeu hagi criticat el sistema hipotecari espanyol ja que, segons ell, és un model que ha funcionat força bé. Roldán assegura que no hi ha cap contracte bancari amb més garanties que l'hipotecari perquè es firma davant d'un notari.

♦ El Consell de Ministres aprova el decret sobre la devolució de les clàusules sòl

♦ Bankia obre un procediment exprés per atendre els afectats per les clàusules terra

Anar al contingut