Madrid

L'assemblea de Madrid admet a tràmit una iniciativa legislativa popular per abolir les corrides de toros

Han calgut 51.609 firmes contra les corrides de toros per dur a terme una iniciativa legislativa popular (ILP) a l'assemblea de Madrid sobre l'aboliment d'allò que el govern de la comunitat vol declarar com a bé d'interès cultural. La mesa de la Diputació Permanent de Madrid ha anunciat aquest fet públicament després que l'Oficina del Cens Electoral ha acreditat totes les signatures recollides per la protectora d'animals El Refugio. La ILP es publicarà al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid i el ple de l'assemblea haurà de debatre si la tramitació continuarà endavant o no.

Actualitzat
Tant si a l'assemblea es vota a favor o en contra de continuar el tràmit de la ILP, segons el president de l'associació El Refugio, Nacho Paunero, ja s'ha fet història. Han pogut demostrar a la Comunitat de Madrid que "milers de madrilenys estan en contra de les festes taurines i les corrides".

Mentre que el govern de Madrid continua preparant l'expedient per declarar bé d'interès cultural la festa dels toros, Paunero assegura que parlarà amb cada diputat per aconseguir que l'aboliment de les corrides sigui debatut a l'assemblea. "Els demanarem que tinguin un vot particular, no en conjunt", afirma Paunero.

La ILP de Catalunya, com a referència

El president d'El Refugio també ha reconegut que l'associació ha copiat el text de la ILP que votarà el Parlament de Catalunya el 28 de juliol que ve, de manera que no només es demana l'aboliment de les corrides sinó de qualsevol tipus de festivitat taurina on hi hagi maltractament animal.

Nacho Paunero ha declarat que només demana als polítics que permetin el debat, com a Catalunya: "Allà ens han passat al davant, han permès el debat i han estat tolerants".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut