L'Armada explosionarà avui l'antic projectil trobat a la platja de la Barceloneta
Imatge de l'antic artefacte trobat a 25 metres de la platja i a 3 de profunditat
Barcelona

L'Armada treballa per detonar l'antic projectil de la Barceloneta, que conté 70 kg de TNT

La platja de Sant Sebastià de Barcelona es manté tancada al públic

RedaccióActualitzat

Al llarg d'aquest dilluns els artificiers de l'Armada espanyola han de fer explotar de forma controlada l'artefacte que s'ha trobat al mar a la platja de Sant Sebastià de Barcelona, una de les més concorregudes de la ciutat. Es tracta d'una bomba sense detonar de l'any 1936, segons s'ha confirmat aquest matí.

L'artefacte va ser localitzat en el fons del mar, a uns 25 metres de la platja, per un agent fora de servei del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil que s'estava banyant a la zona.

Els bussejadors de l'Armada ja treballen per detonar el projectil. L'artefacte conté 70 quilos de trilita - un compost químic conegut com a TNT- i és "altament volàtil". És per això que els bussejadors el faran explotar a una profunditat de 45 metres.

El trasllat de l'artefacte mar endins i la seva detonació està previst que culmini aquest migdia. La previsió dels artificiers de l'Armada és traslladar la bomba mitjançant globus d'elevació submergits al mar per portar-la a un lloc segur on fer-la detonar, sense afectar la xarxa d'oleoductes.

La previsió és que la platja es pugui obrir al públic un cop detonat l'artefacte i fetes totes les comprovacions.
 

 

"Potencialment perillós"

L'explosiu, que es va trobar a 3 metres de fondària, té més d'un metre de llargada i uns 30 centímetres de diàmetre.

 

 

La Guàrdia Urbana va desallotjar la platja i va establir un perímetre de seguretat d'uns 300 metres. Els artificiers van comprovar diumenge l'artefacte i van determinar que "és potencialment perillós manipular-lo".

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut