Els membres del Secretariat Nacional de l'ANC voten en un moment del plenari celebrat al Casal d'Amposta. (Foto: ACN)
El plenari de l'ANC s'ha reunit a Amposta per començar a preparar un nou pla d'acció. (Foto: ACN)
Amposta

L'ANC coincideix amb Santamaría en el fet que Catalunya mai serà independent dins la legalitat espanyola

La presidenta de l'Assemblea respon a la número 2 del govern espanyol quan s'empara en la Carta Magna que "la Constitució ens ha portat fins aquí i no ens ha deixat ser catalans tal com nosaltres volem ser". El plenari de l'ANC comença a preparar un nou pla d'acció.

RedaccióActualitzat
Per estrany que sembli, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) coincideixen en una cosa: Catalunya no aconseguirà la independència en el marc de la legalitat espanyola. Així ho ha assegurat aquest dissabte la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha afegit que només serà possible "amb la democràcia i la voluntat del poble català".

D'aquesta manera responia Forcadell l'argument del govern de Madrid, que s'empara en la Constitució Espanyola per assegurar que la independència de Catalunya només podria ser efectiva si hi donen suport la majoria dels espanyols després de ser consultats en un referèndum.

Forcadell ha recordat a la vicepresidenta que la Constitució és la que ha provocat, amb sentències com la de l'Estatut, la situació actual. "No ens poden parlar de la Constitució perquè la Constitució ens ha portat fins aquí i no ens ha deixat ser catalans tal com nosaltres volem ser".

Des de l'Assemblea Nacional Catalana han recordat al govern espanyol que les lleis han de facilitar la convivència entre els ciutadans i quan "no funcionen, s'han de canviar".

El Secretariat Nacional de l'ANC ha fet a Amposta un primer plenari per preparar un nou pla d'acció. El nou "full de ruta", precipitat per la rapidesa dels esdeveniments, s'enllestirà en un altre plenari que se celebrarà el 6 d'octubre a Barcelona.

Anar al contingut