El Vendrell

L'alcalde del Vendrell es reafirma en la cessió d'espais per a la venda dels manters

Tot i la protesta dels comerciants, els alcaldes del Vendrell i Calafell mantenen la mesura sobre els manters. L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, es reafirma en la decisió de cedir espais als venedors del "top manta" i culpa del conflicte els governs català i espanyol per la seva passivitat. Jané s'ha reafirmat després que les associacions que agrupen la majoria de botiguers del Vendrell i Calafell han presentat davant les autoritats dels dos consistoris una queixa formal en què els demanen que revoquin la cessió d'espais per als manters, als quals acusen de "competència deslleial".

Actualitzat
L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha responsabilitzat la Generalitat i el govern espanyol de la situació creada amb la venda dels "top manta" i els demana que "facin complir la legalitat". L'alcalde recorda que és el Ministeri de l'Interior el que té les competències per controlar si les persones que venen aquestes mercaderies estan o no en situació legal al país. D'altra banda, és a a la Generalitat a qui correspon controlar la legalitat dels productes.

Jané s'ha reafirmat en la cessió d'espais lluny de la platja per a la venda dels "top manta" per evitar conflictes. L'alcalde del Vendrell ha defensat la mesura que apliquen el seu consistori i Calafell després que els comerciants del Vendrell i Calafell hagin presentat una queixa formal als dos consistoris en què demanen que es faci marxa enrere.

Els comerciants no descarten emprendre accions legals perquè consideren que hi ha competència deslleial. De fet, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, avançava ara fa uns dies en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que estudiaven aquesta possibilitat.

La mesura anunciada ara fa uns dies va provocar polèmica i opinions des de diferents sectors. Precisament ara fa uns dies, en declaracions a "Els matins", el conseller d'Interior, Joan Saura, explicava que no s'oposaria a la mesura, però que els Mossos continuarien vigilant la legalitat de les mercaderies que posen a la venda els manters.
Anar al contingut