Pla general dels assistents al seminari 'Viticultura ecològica i biodinàmica' que s'ha celebrat a Tremp el dia 26 de gener del 2017. …
Pla general dels assistents al seminari 'Viticultura ecològica i biodinàmica' que s'ha celebrat a Tremp el dia 26 de gener del 2017. (horitzontal)

L'Ajuntament de Tremp incentiva als cellers del Pallars Jussà a transformar els cultius de vinya a ecològic

ACN Tremp.-L'Ajuntament de Tremp ha organitzat, aquest dijous, el seminari 'Viticultura ecològica i biodinàmica' amb l'objectiu de facilitar totes les eines per transformar els cultius de vinya a ecològic als cellers del Pallars Jussà. Durant el seminari s'ha aprofundit en aquests dos tipus de cultius perquè els cellers puguin valorar les possibilitats de treballar-hi. Els cellers han pogut conèixer els principals problemes causats per l'activitat agrícola sobre el sòl, el cultiu ecològic, les bases filosòfiques i agronòmiques del cultiu biodinàmic, els preparats biodinàmics i la seva utilització i l'elaboració del compost. Les jornades es complementen amb assessoraments individualitzats a les diferents finques dels participants.

Aquestes jornades de formació són la continuació del seminari que es va impartir al mes de juny sobre la mateixa temàtica i es complementen amb assessoraments individualitzats a les diferents finques dels participants. Uns assessoraments que realitza Joan Rubió, qui va ser enòleg de Recaredo i que actualment dirigeix el seu propi projecte de viticultura a Cal Tiques, a Santa Margarida i els Monjos, i que es duen a terme fins a finals de febrer.Actualment el Pallars Jussà ja compta amb diversos cellers que treballen amb cultius ecològics, els quals destaquen el valor afegit que aporta al producte final i la qualitat del vi.L'activitat està organitzada des del programa 'Al teu gust, aliments del Pallars' de l'Ajuntament de Tremp que dona suport als diferents cellers de la comarca a través de diverses accions formatives i de promoció.

Anar al contingut