Madrid

L'advocat d'un acusat per l'11-M diu que els fets no s'han investigat per interès "de les clavegueres de l'Estat"

Al judici pels atemptats de Madrid, aquest dimecres s'han sentit crítiques molt dures a la fiscalia i al jutge instructor del cas. Les ha fet José Luis Abascal, defensa de Basel Ghalyoun, un dels 29 acusats. L'advocat ha afirmat que algú "va frenar la investigació" dels atemptats obeint l'interès de "les clavegueres de l'Estat", comportament que ha equiparat al del cas de l'oli de colza, fa uns anys. El mateix advocat ha comparat la investigació policial dels explosius amb la política de Goebbels.

Actualitzat
L'advocat ha acusat la fiscalia i les acusacions d'actuar amb "despotisme democràtic" amb el criteri de dir "el que faig és pel vostre bé, però sense el vostre coneixement". I ha retret a la fiscalia que "tragué del no-res acusacions desmesurades". La fiscal demana 12 anys de presó a Ghalyoun per pertinença a banda terrorista. Primer l'acusava de ser autor material dels atemptats, però el fet que una testimoni rectifiqués durant el judici li va fer modificar la petició.

També ha dit que "hi ha acusacions que, ni amb un vídeo demostrant que el meu client en aquell moment concursava a 'Gran Hermano' retirarien l'acusació", i ha afegit que el seu client viu una situació que es pot comparar amb el linxament del Ku Klux Klan i "les persecucions dels negres a Alabama, pel sol fet de ser negres". "Ara et titllen d'espanyolista, fatxa o conspirador".
Anar al contingut