Remco Evenepoel opta a revalidar la victòria a la Vuelta
Els carrers del recorregut estaran blindats amb tanques, que es podran creuar a peu a través de 78 punts (EFE)

La Vuelta bloquejarà com mai el trànsit de Barcelona el cap de setmana, fins i tot a peu

L'Ajuntament recomana limitar al màxim els desplaçaments en cotxe, especialment pel centre de la ciutat

RedaccióActualitzat

La volta ciclista a Espanya, que aquest any surt des de Barcelona, comportarà importants talls i afectacions a la capital catalana dissabte a la tarda, on el trànsit estarà restringit des de les 5 de la matinada en diversos punts de la ciutat. Diumenge també es tancarà l'entrada per la Gran Via des de l'Hospitalet i l'accés a la muntanya de Montjuïc, on acabarà la segona etapa.

Tal com ha explicat Albert Batlle, tinent d'alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior de l'Ajuntament de Barcelona, l'esdeveniment esportiu suposarà diverses afectacions de trànsit. Concretament, Batlle ha dit que el centre de la ciutat quedarà totalment aïllat entre les 14 i les 21 hores del dissabte, en la primera etapa, una contrarellotge per equips amb 14 quilòmetres de recorregut.

El transport a la zona s'haurà de fer "únicament en metro", ha afegit Batlle, perquè els autobusos i el transport privat tindran l'accés tallat. L'Ajuntament també recomana limitar al màxim els desplaçaments en cotxe.

Qui es vulgui desplaçar a peu tampoc ho podrà fer amb normalitat. Només es podrà creuar els carrers per 78 passos que s'habilitaran al llarg del recorregut de la prova.

També s'aconsella esglaonar el retorn de les vacances i arribar a la ciutat abans de les 13 hores o bé després de les 21 hores. Per tot plegat, l'Ajuntament recomana informar-se abans de circular per la ciutat.

A més, des del divendres, 25 d'agost, la grua municipal retirarà els cotxes i motos aparcats als carrers per on transcorri el circuit. En total, l'Ajuntament de Barcelona mobilitzarà gairebé un miler de persones entre agents de la Guàrdia Urbana, auxiliars de mobilitat i serveis de neteja.


Diumenge, segona etapa

L'etapa de diumenge arrencarà des de Mataró a les 12 del migdia, recorrerà 182 quilòmetres i també acabarà a Barcelona. Els ciclistes entraran a la ciutat per la Gran Via de les Corts Catalanes i pujaran fins a Montjuïc, on acabaran a les portes de l'Estadi Olímpic Lluís Companys.

L'arribada dels ciclistes a la capital catalana està prevista entre les 16.30 i les 17.30 hores. Les afectacions a la mobilitat, diumenge, començaran cap a les 10 del matí, amb aïllament a la zona del recorregut a partir de les 3 de la tarda.

Tampoc es podrà aparcar a la zona afectada i la grua retirarà els vehicles que ho incompleixin.

El diumenge, el pas de la 78a edició de la Vuelta provocarà nou talls puntuals en diverses vies de la demarcació de Barcelona com són la C-60, la C-17, la C-35, la C-59, la C-16, l'A-2, la B-23 i la C-31. En concret, un tall de la sortida 1 de la C-60 cap a la C-1415c en sentit Mataró; un tall de les sortides de la C-17 cap a la C-35 en els dos sentits a Parets del Vallès; un tall de les sortides de la C-59 cap a la C-155 en els dos sentits; a la sortida 33 de la C-16 cap a la C-58 en sentit sud. També a la sortida 54 de la C-16 en sentit nord cap a l'N141c.

A la resta d'etapes (3a i 4a) el dispositiu d'acompanyament dels Mossos d'Esquadra encapsularà els corredors, de manera que la cursa avançarà tallant en dinàmic sobre la marxa la circulació i els diferents accessos al llarg del recorregut.

Uns 400 agents dels Mossos i policies locals vetllaran pel bon desenvolupament de la prova ciclista.

ARXIVAT A:
La VueltaTrànsitMobilitat
Anar al contingut