Concentració als jutjats en suport a la víctima de La Manada a Pozoblanco
Concentració als jutjats en suport a la víctima de La Manada a Pozoblanco
Còrdova

La víctima de La Manada a Pozoblanco es ratifica de manera "clara" i "contundent"

Ha declarat a porta tancada, ha respost a totes les parts i ha negat haver donat el seu consentiment per gravar els fets

Actualitzat

En el segon dia de judici a Còrdova a quatre dels cinc integrants de La Manada per presumptes abusos sexuals i atemptat contra la intimitat a una noia de 21 anys de Pozoblanco, la víctima s'ha mostrat "clara" i "contundent" en ratificar la denúncia davant del jutge, segons ha explicat l'acusació particular.

Aquest dimarts ha declarat a porta tancada, i tot i que ha admès que en un primer moment no va recordar el que havia passat aquella nit, després va ser conscient dels fets, que estan avalats per una gravació de vídeo.

Fonts de l'acusació han assegurat que la jove ha contestat les preguntes de totes les parts i ha deixat clar que en cap moment va donar el seu consentiment perquè gravessin imatges dels fets.

Els quatre acusats haurien abusat d'ella a l'interior d'un cotxe i compartit un vídeo per WhatsApp. Els fets van passar el maig del 2016, dos mesos abans de la violació a una noia als Sanfermines, motiu pel qual són a la presó, condemnats a penes de 15 anys.

Desenes de dones s'han concentrat a les portes dels jutjats per donar suport a la noia. Han condemnat "totes les violències masclistes" i han assegurat que "ens trobem amb una justícia patriarcal que no és conscient que hi ha moltes formes d'intimidació i violència pel simple fet de ser dona".

Dos dels quatre membres de La Manada, Jesús Escudero i José Ángel Prenda, durant el judici (EFE / Rafa Alcaide)

Aquest dilluns els quatre acusats es van acollir al dret a no declarar. L'advocat dels acusats demana la nul·litat del procés perquè considera que el vídeo en què es demostren els abusos va ser obtingut de manera il·lícita. La Fiscalia demana per aquests delictes set anys de presó per a cada un d'ells.

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualViolència masclista
Anar al contingut