Vall d'Aran

La Vall d'Aran no vol formar part de la futura vegueria de l'Alt Pirineu

La Vall d'Aran ha de formar part de la futura vegueria de l'Alt Pirineu malgrat la voluntat del Conselh Generau de quedar al marge de la nova organització territorial catalana. El delegat del govern al Pirineu, Víctor Orrit, assegura que la singularitat aranesa ja està prou reconeguda i preservada a l'Estatut, i que això no es posa en perill per formar part de l'estructura territorial de Catalunya.

Actualitzat
Tots els partits aranesos amb presència al Conselh han aprovat una declaració conjunta on demanen que la Vall quedi exclosa de la vegueria de l'Alt Pirineu. El delegat de la Generalitat al Pirineu afirma, en canvi, que la Vall d'Aran ha de pertànyer a la futura vegueria de la mateixa manera que sempre ha format part de la demarcació de Lleida.

Precisament, de la polèmica per la vegueria de l'Alt Pirineu, n'han parlat avui el síndic d'Aran, el també socialista Francesc Boya, i el portaveu parlamentari d'ICV Jaume Bosch. Per la seva banda, CiU presentarà una moció al pròxim ple de la diputació de Lleida per adherir-se a la declaració del Conselh de quedar al marge de la vegueria.
Anar al contingut