Les cues aquest dimarts al matí per vacunar-se sense cita a la Fira de Barcelona eren de fins a una hora i mitja (CCMA)
Les cues aquest dimarts al matí per vacunar-se sense cita a la Fira de Barcelona eren de fins a una hora i mitja (CCMA)

La vacunació de la primera dosi es triplica amb el certificat covid a bars i restaurants

La primera setmana de novembre es van administrar poc més d'11.000 primeres dosis, mentre que aquesta última setmana se n'han punxat més de 36.000

RedaccióActualitzat

L'aplicació del certificat covid, que des del cap de setmana, a més de ser necessari a l'oci nocturn, també cal per poder accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències, ha animat moltes persones que encara no ho havien fet a vacunar-se.

Les dades de vacunació de la primera dosi de l'última setmana, més de 36.000, s'han triplicat respecte a les de fa un mes, quan en van ser poc més d'11.000.

 

Cues als vacunòdroms

La imatge que ho resumeix es veu cada dia als punts de vacunació que permeten vacunar-se sense cita, amb cues de persones que s'hi acosten per rebre, bàsicament, la primera dosi.

Aquest dimarts, al vacunòdrom de la Fira de Barcelona, on hi ha hagut més dosis disponibles sense cita -750-, ha tornat a passar. Les cues per accedir-hi eren de fins a una hora i mitja.

Aquest dijous a la tarda, en aquest punt, es tornaran a reservar les mateixes dosis i diumenge al matí, també.

les cues aquest dimarts al matí per vacunar-se sense cita a la Fira de Barcelona eren de fins a una hora i mitja (CCMA)
Aquest dijous i diumenge hi haurà 750 dosis sense cita disponibles a la Fira de Barcelona (CCMA)

Amb tot, ara per ara, el 75,3% de la població de Catalunya ja té la pauta completa contra la covid-19, mentre que el 76,8% ha rebut la primera punxada. Per franges d'edat, la que té el percentatge més alt és la de les persones amb més de 80 anys, amb el 93,8%.

La franja menys vacunada, sense tenir en compte la dels infants d'entre 5 i 11 anys que Espanya ha aprovat aquest dimarts, és la dels ciutadans de 30 a 34 anys, amb el 71,7%.  

Consulta el mapa del ritme de vacunació a la teva comarca:

 


Pugen els ingressats, però n'hi ha menys a l'UCI

Aquest dimarts, hi ha 47 ingressats més per covid-19 als hospitals catalans respecte d'ahir, 795. Segons les dades del Departament de Salut, hi ha 6 crítics menys a l'UCI. Ara en són 175.

El risc de rebrot puja 28 punts i és de 452. En les darreres 24 hores s'han notificat 4 morts i el global des del començament de la pandèmia és de 24.162 defuncions.

 

ARXIVAT A:
VacunesCertificat CovidCovid-19Coronavirus
Anar al contingut