Barcelona

La UOC investeix doctor "honoris causa" el creador de la WWW, Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee ja té un títol més per presumir, a banda d'estar reconegut com el creador d'un dels invents que ara mouen el món. La Universitat Oberta de Catalunya ha investit com a doctor "honoris causa" l'home que està considerat l'inventor de la Word Wide Web, és a dir, una de les eines bàsiques que ens permeten la navegació per internet tal com la coneixem. Berners-Lee suma aquest reconeixement als títols de Sir i al Príncep d'Astúries, entre molts d'altres.

Actualitzat
Tim Berners-Lee recull reconeixement rere reconeixement mentre segueix investigant els misteris de la computació i la web. Al Príncep d'Astúries, al nomenament de membre honorífic de la Royal Society i al de cavaller comandant de l'Ordre de l'Imperi Britànic, Berners-Lee hi suma ara la distinció de doctor "honoris causa" de la Universitat Oberta de Catalunya. A més, el 2002 va ser escollit com un dels 100 britànics més importants de tots els temps, i fins i tot una sala en el campus central d'AOL porta el seu nom.

Reconeixements merescuts si es té en compte que ha estat un dels inventors i impulsors d'una de les eines que actualment mou el món i revoluciona les comunicacions: la web. Berners-Lee és el responsable de l'entorn que ens permet navegar per la xarxa tal com ho fem. Amb el seu equip van crear les bases del llenguatge html, que permetia l'hipertext; del protocol http, de transferència de dades i del sistema url, per localitzar objectes, en aquest cas, pàgines web.

L'acte d'investidura de la UOC ha tingut lloc al migdia i s'ha pogut seguir per internet.
Anar al contingut