La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (EFE)
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (EFE)
Madrid

La Universitat Rey Juan Carlos suspèn el director del màster de Cifuentes

No s'anul·larà el títol de màster de Cifuentes fins que no hi hagi una sentència judicial ferma

RedaccióActualitzat

El rector de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), Javier Ramos, ha decidit suspendre de les seves funcions el director de l'Institut de Dret Públic (IDP), Enrique Álvarez Conde. És el centre on la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, suposadament va fer el polèmic màster.

El motiu és que Álvarez Conde no li hauria entregat la memòria que li havia demanat, amb tota la informació sobre les activitats, la gestió i els comptes de l'IDP.

Ramos ha informat d'aquesta decisió el consell de govern de la URJC, que s'ha reunit aquest divendres per tractar sobre aquest escàndol.

 

Notícia relacionada - Cristina Cifuentes: "El meu títol de màster és perfectament real i perfectament legal"

Quan hi hagi sentència ferma

Javier Ramos, però, no té previst anul·lar el màster de Cristina Cifuentes fins que no hi hagi una sentència ferma reconeixent els fets. Llavors, ha dit, "es començaran els tràmits pertinents per a l'anul·lació" del títol.

Segons un comunicat fet públic aquest divendres, la URJC ha posat en marxa auditories de les activitats dels seus instituts i centres propis per "verificar" que la seva gestió compleix "la legalitat vigent i l'ètica professional".

"Delicte de falsificació"

El rector ha dit al consell de govern que, "davant els indicis de la comissió d'un delicte de falsificació de document públic tipificat en els articles 390 i següents del Codi Penal", ha acordat suspendre el procediment d'informació reservada i portar tota la documentació a la fiscalia.

Malgrat això, i després de presentar al consell les conclusions de la investigació oberta arran de l'escàndol, el rector ha assegurat que la investigació interna continuarà "de totes les formes que es considerin oportunes".

Notícia relacionada: El director del màster de Cifuentes "va reconstruir" l'acta per ordre del rector

 

"Compromís implacable"

De tota manera, aquesta investigació no podrà interferir en la denúncia feta per la mateixa universitat davant la fiscalia.

Segons ha dit Ramos, aquestes mesures formen part del seu "compromís implacable" d'investigar "qualsevol irregularitat o mala praxi":

"Tot s'emmarca en la política de defensa de la reputació de la institució i de l'honorabilitat de tots aquells que formen part de la comunitat universitària."

Notícia relacionada: Cifuentes s'aferra a la presidència i qüestiona els currículums de rivals polítics

Expedient disciplinari

El rector també ha decidit obrir un expedient disciplinari a la funcionària Amalia Calonge per "greus irregularitats".

Aquesta funcionària és la que va canviar les notes de dues assignatures dos anys després que Cifuentes les cursés, canvi que va ser el punt inicial de la investigació d'eldiario.es que va permetre destapar el cas, ara fa tres setmanes.

 

Cifuentes resisteix

Malgrat tots els indicis i les decisions que van prenent les institucions universitàries, tant la mateixa URJC com la Conferència de Rectors, el PP encara no ha mogut fitxa.

Mentrestant, Cristina Cifuentes, a qui els seus companys de partit eviten donar suport explícit, es resisteix a admetre que conegués les irregularitats i continua assegurant que va cursar el màster seguint la normativa.

Moció de censura en marxa

Des del PSOE ja han registrat la moció de censura contra la presidenta de la comunitat i falta que la presidència de l'Assemblea de Madrid fixi una data, que podria ser el 7 de maig.

Des de Ciutadans, han demanat a Cifuentes que faci un pas al costat i que el PP posi un nou president de manera interina fins a les eleccions del 2019.

Si no ho fa, ja alerten que donaran suport a la moció de censura presentada pels socialistes.

Notícia relacionada: El PP demana "pistes" a Twitter per "aclarir el muntatge contra Cifuentes"

 

ARXIVAT A:
PPCristina Cifuentes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut