Els ministres Íñigo Méndez de Vigo i Íñigo de la Serna (EFE)
Els ministres Íñigo Méndez de Vigo i Íñigo de la Serna (EFE)
Madrid

Ministres i líders del PP eviten donar suport explícit a Cifuentes

Destacats membres del PP demanen que el cas pel polèmic màster es resolgui com més aviat millor

Actualitzat

Els membres del govern espanyol i fins i tot de la direcció del Partit Popular han evitat confirmar, des dels passadissos del Congrés dels Diputats, si mantenen la confiança en Cristina Cifuentes arran del polèmic màster. Així ho han fet a les preguntes dels periodistes. Ara bé, tots han coinciidt a demanar que tot plegat es resolgui com més aviat millor.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha limitat a dir que "fins que no es demostri el contrari" creu en les explicacions de Cifuentes.

La ministra d'Agicultura, Isabel García Tejerina, ha demanat celeritat:

"Com tot en aquesta vida s'han de resoldre les qüestions amb celeritat. Sobretot si hi ha confusió."

En la mateixa línia s'ha pronunciat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, dient que es resolgui amb "la celeritat més gran possible i amb el sentit comú més gran possible".

"Tinc el mateix desig que es resolgui al més aviat possible".

Pel coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, la Universitat Rey Juan Carlos ha de donar una explicació no ja als seus alumnes, sinó al conjunt de la ciutadania, per saber "la veritat" del que ha passat al voltant del cas Cifuentes.

"Esperarem a les conclusions de la Universitat, les dades de la qual, sens dubte, ajudaran a treure'n una conclusió, de la mateixa manera que les judicials."

Notícia relacionada: Una professora hauria denunciat amenaces del director del màster de Cifuentes

 

Méndez de Vigo reclama als partits responsabilitat

A l'hemicicle, la polèmica sobre el màster de Cristina Cifuentes ha centrat part de les preguntes de control al govern de Rajoy. Davant les critiques de l'oposició, el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha reclamat responsabilitat per no desprestigiar la universitat pública.

Partidari de respectar l'informe de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles, Méndez de Vigo ha defensat l'autonomia de la Universitat per aclarir què ha passat amb el màster de Cifuentes i depurar responsabilitats i en aquesta línia ha demanat als grups de l'oposició:

"No posem ombres en les uiversitats espanyoles perquè el prestigi costa guanyar-lo i es perd fàcilment i els responsables polítics hem de ser responsables."


Per la portaveu socialista, Meritxell Batet, està en mans del govern espanyol restituir el bon nom de la universitat pública.

"Sap quin és el problema? Que amb comportaments impropis es degraden les titulacions de les nostres universitats. El problema és que la senyora Cifuentes, quan es queda un mèrit immerescut, l'hi treu a la universitat, senyor ministre."

 

Cs: "Si Cifuentes no marxa aquest abril el president serà un altre"

Per la seva banda, Ciutadans assegura que si la presidenta de la Comunitat de Madrid no plega durant aquest mes d'abril donaran suport a la moció de censura presentada pel PSOE. Cs ha exigit la dimissió de la presidenta i que el PP situï un candidat alternatiu de manera interina fins al final del mandat, el 2019. Així ho ha dit el portaveu al Congrés, Juan Carlos Girauta, que ha reptat el PP a "posar-los a prova".

"Si Cifuentes no marxa aquest mes d'abril, el president serà un altre i no serà del PP. No es pot dir més clar."

Ara bé, des del PP neguen que estiguin buscant candidat alternatiu a Cifuentes. Maillo ha dit també que els populars no accepten "ultimàtums" ni "dates límit".

Anar al contingut