Cristina Cifuentes, la setmana passada al ple de l'Assemblea de Madrid
Cristina Cifuentes, la setmana passada al ple de l'Assemblea de Madrid
Madrid

El director del màster de Cifuentes "va reconstruir" l'acta per ordre del rector

Enrique Álvarez Conde diu que va ser ell qui va designar el tribunal avaluador però que l'única constància que té que se celebrés és la paraula de les professores

RedaccióActualitzat

El director del màster de Cristina Cifuentes, Enrique Álvarez Conde, diu que "va reconstruir", per ordre del rector de la Universitat Rey Juan Carlos, l'acta del tribunal que suposadament havia examinat Cristina Cifuentes del seu treball de final de màster.

Es tracta de l'acta que va exhibir la presidenta madrilenya per defensar-se de la polèmica, i que segons Álvarez Conde es va "reconstruir" el mateix dia que per primer cop es va publicar la informació a eldiario.es.

En una entrevista a Onda Cero, el director del màster de Dret Públic de l'Estat Autonòmic ha reconegut que el rector, Javier Ramos, l'hi va demanar.

"(El rector) em diu: 'Ss'ha de trobar un document, s'ha de reconstruir un document'. Literalment. Li vaig fer cas per la meva responsabilitat institucional i vaig intentar reconstruir una hipotètica acta que se li va enviar al rector a la tarda i al subdirector del gabinet de premsa per un gmail, ja que em va dir que ho enviés des d'un gmail."

"A partir d'aquest moment es fa una reunió on hi ha moltes persones, que tinc perfectament identificades. El rector pregunta si hi ha treball. Dic que jo no el tinc i crec que la normativa exigeix que als dos anys es destrueixin tots. Així que no tinc ni aquest ni cap."

En l'entrevista, Álvarez Conde ha explicat que quan encara era "al despatx del rector" es va posar en contacte amb les tres persones que "havien format part del tribunal, en primer lloc amb la professora Alicia Pérez de los Mozos", que és qui consta a l'acta com a presidenta de l'òrgan que suposadament va avaluar el treball de Cifuentes i que aquest dijous assegurava que la firma del document no era seva.

"Vaig entendre, no sé si encertadament o va ser un error meu, que hi havia una decisió del rector de procedir a fer-ho i la reconstrucció la va fer una altra de les meves deixebles, que figurava com a secretària (Cecilia Rosado), que em semblava que era el més lògic. Ella va demanar l'autorització de les altres dues."

 

 

Segons ha explicat, Rosado va aconseguir el permís de les dues altres integrants del tribunal, Alicia Pérez de los Mozos i Clara Souto, per fer l'acta i compta amb "les proves testificals de l'autorització de les altres dues persones".

"Jo no era al tribunal"

El director del màster també ha explicat que les tres integrants del tribunal que va examinar Cifuentes les va proposar ell com a director del màster. Amb tot, diu que no té cap document que acrediti que la sessió d'examen se celebrés perquè "tot es va destruir, tot el que tenia a veure amb l'alumna afectada i tots els alumnes que tinguessin o no rellevància política".

"Jo no era al tribunal, perquè com a director de màster no hi he de ser. Jo era en un curs d'estiu a Aranjuez. M'he de refiar de les meves deixebles i que ho van fer. Sostinc que el tribunal va existir però no sé si Cifuentes s'hi va presentar."

En tot cas, incideix que es tracta d'una reconstrucció de l'acta i "no la falsificació de cap document" perquè el document, diu, deu existir i és "als serveis administratius de la Universitat". El director del màster ha recordat que abans les comunicacions es feien sempre "per correu intern", i no de forma electrònica".
 


 

Diu que va corregir el treball

Sobre l'existència del treball de final de màster de Cifuentes, ha afirmat que el va corregir "en diverses ocasions" i que "devia tenir cinquanta o seixanta folis". També ha dit que la versió definitiva del treball "no la veure perquè la vaig anar corregint en dues o tres vegades al llarg de les setmanes o mesos anteriors".

Segons Álvarez Conde, les correccions es van fer sobre paper.

"Les correccions les anava fent sobre textos que m'anava enviant, no per correu electrònic, sinó per un altre mitjà que no recordo ara, i així es va fer, però mai amb presència física".

A més, ha incidit que no ha parlat "mai" amb l'alumna i que només l'ha vist una vegada en la seva vida.

 


Preguntat per la roda de premsa que va oferir a la universitat per defensar la legalitat del procés, Álvarez Conde ha assegurat que des del seu punt de vista no hi havia il·legalitat.

"Jo no matriculo l'alumna i no tinc constància de la nota de no presentat i jo no ho vaig autoritzar per escrit perquè ningú dels serveis administratius em va comunicar que existís aquesta situació. No tinc res a veure amb el canvi de nota."

El director del màster ha assegurat, a més, que mai abans havia fet cap "reconstrucció" d'una acta perquè "mai" en la seva carrera havia tingut el "requeriment de l'autoritat competent per fer-ho".

Aquest migdia el rector de la universitat té prevista una roda de premsa.

ARXIVAT A:
PP
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut