Madrid

La Conferència de Rectors veu "greus irregularitats" en el màster de Cifuentes

Els rectors consideren que si Cifuentes no pot acreditar amb documents el màster, hauria de dimitir

Actualitzat

El president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Roberto Fernández, amb l'informe dels observadors externs a la mà, ha afirmat que hi ha "greus irregularitats" en el màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i que hi falten documents.

En aquest sentit, per la CRUE, si Cristina Cifuentes no pot acreditar amb documents el màster de la Universitat Rey Juan Carlos, hauria de dimitir.

"Si un polític en l'exercici de les seves funcions diu tenir un màster i no el té és motiu de dimissió del seu càrrec polític".

I afegeix:

"Els polítics no són una raça de ciutadans diferent, ni tenen drets ni obligacions diferents".

En la mateixa línia, considera que si totes les presumpcions i hipòtesis sobre el cas es confirmen, "estaríem davant una irregularitat universitària molt greu", "impròpia d'una institució acadèmica".

 

"Si surten més casos, s'investigaran"

El president dels rectors ha ofert "el suport de la CRUE per arribar fins a les últimes conseqüències de la seva investigació" del màster i ha sentenciat:

"Si surten més casos, s'investigaran."

Fernández dona suport a la decisió d'enviar a la fiscalia el cas després que l'informe de la universitat constati "indicis racionals de delicte".

En qualsevol cas, pel president dels rectors, un cas en concret no pot fer trontollar el funcionament de la universitat espanyola en general:

"Volen transformar un problema concret en una espècie d'exemple paradigmàtic d'una pràctica deficient en els màsters a la universitat espanyola. Un fet concret no pot posar en qüestió la globalitat de l'excel·lent funcionament del sistema universitari espanyol."

L'òrgan dels rectors, a més, demana als polítics que no desprestigiïn la universitat pública per interessos partidistes.

"És increïble i inacceptable que alguns polítics hagin estès una ombra de dubte en el funcionament de la universitat espanyola amb finalitats partidistes. És una frivolitat majúscula i irresponsable."

ARXIVAT A:
PPCristina Cifuentes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut