Madrid

Cifuentes: "El meu títol de màster és perfectament real i perfectament legal"

La presidenta de Madrid nega que aconseguís fraudulentament el títol

RedaccióActualitzat

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha negat que el títol de màster que té des del 2014 l'aconseguís de manera fraudulenta, com assegura la investigació periodística del digital ElDiario.es.

Cifuentes ha assegurat que el títol és "real" i "legal":

"El meu títol de màster és perfectament real i perfectament legal, és un títol legal. Ni el meu currículum ni les meves qualificacions no han estat ni falsejades ni falsificades. A més, estem parlant d'un títol que a mi no em va aportar cap nivell acadèmic que no tingués ja."

Cifuentes ha començat el seu discurs davant l'Assemblea de Madrid atacant el PSOE i Podem, els partits que han demanat el ple extraordinari d'aquest dimecres.

La presidenta els ha acusat de fer un "intent de desestabilització institucional":

"Això ha estat una operació política de l'esquerra per guanyar a les xarxes allò que no ha sabut guanyar en altres àmbits."

 

Ciutadans demana una comissió d'investigació

El portaveu de Ciutadans a Madrid, Ignacio Aguado, ha criticat durament Cifuentes, ha destacat les incongruències de la seva versió i li ha recriminat que la mantingui malgrat les informacions que la desmenteixen.

Aguado ha anat més enllà i ha anunciat que el seu partit té la intenció de forçar-la a presentar-se davant d'una comissió d'investigació de l'Assemblea:

"Ciutadans exigirà una comissió d'investigació perquè vostè hi vagi a respondre preguntes, i també el rector de la universitat, les professores que van firmar l'acta i la resta de persones implicades."

Cifuentes governa a Madrid gràcies al suport de Ciutadans, partit que ha rebut moltes pressions aquests dies des del PSOE i Podem perquè retiri aquest suport.

 

Podem li exigeix la dimissió

La portaveu de Podem, Lorena Ruiz-Huerta, ha assegurat que amb l'assumpte del màster la carrera política de Cifuentes es pot donar per acabada, i li ha demanat que no trigui a plegar:

"Vostè ha fet saltar pels aires la credibilitat de la Universitat Rey Juan Carlos. Si ha pogut obtenir un màster amb frau és perquè és del PP, és una mostra més d'aquest partit, que és corrupte fins al moll de l'os. No hi ha regeneració al seu partit, és una mostra de corrupció més."

Respecte a la proposta de Ciutadans de crear una comissió d'investigació, Ruiz-Huerta ha dit que no cal esperar a fer-la perquè Cifuentes dimiteixi.

Notícia relacionada: L'acta del màster que va fer servir Cifuentes per defensar-se tindria firmes falses

 

"Els dubtes raonables"

El portaveu del PSOE, Ángel Gabilondo, ha assegurat que Cifuentes no ha esvaït cap dels dubtes raonables que hi ha amb el seu cas, i que ha anat canviant la seva versió a mesura que han anat sortint més informacions.

Li ha retret que els estudiants del màster asseguren que no la van veure mai a classe, i que el treball de final de màster no ha aparegut, malgrat que és el document més rellevant i important del curs.

 

"Aprenents de Forcadell"

Durant la seva intervenció, el portaveu del PP, Enrique Ossorio, ha mantingut la mateixa versió que Cifuentes i ha atacat el PSOE, Podem i Ciutadans, als quals ha anomenat "el tripartit", dient que l'acusen de coses que ells també han fet.

Ciutadans ha rebut la principal crítica: Ossorio els ha acusat "d'aprenents de Forcadell":

"La majoria del tripartit ha aprovat aquesta compareixença en contra del que opinaven els lletrats de l'Assemblea, de la mateixa manera que fan els independentistes catalans. Vostès s'han convertit en uns aprenents de Forcadell. Senyors de Ciutadans, vostès practiquen aquí el que critiquen a Catalunya."

 

Cifuentes contraataca

En la rèplica a les intervencions dels partits de l'oposició, Cristina Cifuentes ha respost atacant:

"Vostès estan mentint, la meva versió sempre ha estat la mateixa. Els únics que han anat canviant la versió són els que m'acusen a mi sense proves."

 

Suport del PP

Quaranta alcaldes i portaveus del PP han anat a aquesta sessió de l'Assemblea de Madrid per donar suport a Cifuentes. Segons els periodistes, l'expectació que hi ha aquest dimecres des del matí no es vivia des del famós "tamayazo", quan dos diputats trànsfugues van permetre a Esperanza Aguirre convertir-se en presidenta de la comunitat.

Notícia relacionada - Cifuentes sobre la polèmica pel màster: "Mai passos enrere, ni per agafar empenta"

"No m'he plantejat mai dimitir"

Cifuentes ha fet una roda de premsa poc després del ple extraordinari, la primera en gairebé 15 dies.

Davant els periodistes, ha reiterat que, segons ella, l'oposició no ha aportat cap document per provar les acusacions i ha assegurat que mai ha tingut "cap mena d'interès d'engreixar de manera artificial" el seu currículum:

"No m'he plantejat mai dimitir. Per què he de dimitir si jo he actuat de manera correcta i si jo l'únic que estic fent és governar, intentar fer-ho de la millor manera, solucionar problemes, treballar. Crec que no hi ha cap motiu."

 

ARXIVAT A:
Cristina Cifuentes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut