El primer ministre de Grècia, Iorgos Papandreu, en una foto d'arxiu (Foto: Reuters)
El primer ministre de Grècia, Iorgos Papandreu, en una foto d'arxiu (Foto: Reuters)
Atenes

La UE i l'FMI aproven el tercer préstec d'ajuda a Grècia però demanen a Atenes més estalvi

La Unió Europea i el Fons Monetari Internacional han donat llum verda perquè el govern grec rebi els 9.000 milions d'euros del tercer tram de l'ajuda internacional per evitar que la seva economia s'enfonsi del tot. Els dos organismes, però, han demanat a Atenes que ampliï encara més la seva estratègia d'estalvi.

Actualitzat
El Fons Monetari Internacional i la Unió Europea no descarten que Grècia hagi d'allargar el pagament del préstec d'aquestes dues institucions o que, fins i tot, n'hagi de demanar un de nou. Per això li demanen que faci més esforços d'austeritat, com ara reduïr el nombre de funcionaris, retallar despeses sanitàries o privatitzar empreses públiques.

Així ho expressat a Atenes el representant de l'FMI després que s'ha aprovat el tercer tram de l'ajuda internacional al govern grec, que son 9.000 milions d'euros d'un total de 110 mil en tres anys. El pròxim mes de febrer està previst decidir sobre la quarta entrega, de 15.000 milions.

Tot i demanar-li més esforços al govern de Grècia, la Unió Europea i el Fons Monetari també consideren que les mesures fiscals que va posar en marxa l'executiu van pel bon camí. L'objectiu que se li demana és reduïr el dèficit públic al 7,5% l'any que ve, des del 15,4% amb que s'espera que acabi aquest 2010.
Anar al contingut