Europeu d'handbol

La selecció espanyola d'handbol guanya amb comoditat Portugal (33-27)

Espanya ha superat Portugal en la segona jornada de la primera fase de l'Europeu d'handbol que es disputa a Eslovènia. Després de la polèmica derrota contra Croàcia de la jornada inaugural, els de César Argilés han superat el tràmit contra la ventafocs del grup B. El blaugrana Iker Romero ha fet 11 gols i ha estat el millor jugador d'un partit sense història. La selecció portuguesa, que entrena l'exseleccionador espanyol Javier García Cuesta, ha mostrat els seus progressos, però també ha evidenciat que encara és lluny de l'elit europea.

Amb un zero a tres inicial, la selecció espanyola ha dominat sempre la de Portugal, molt inferior tècnicament. Els espanyols ja guanyaven per set gols en el descans, 12 a 19, i la diferència s'ha ampliat a nou en la segona part. Cal destacar la gran actuació del lateral del Futbol Club Barcelona, Iker Romero, que ha aconseguit 11 gols. Només el relaxament d'Espanya en els últims deu minuts ha fet que la selecció de Portugal, que entrena l'asturià García Cuesta pogués reduir la diferència en el marcador però en cap moment ha posat en perill la victòria dels espanyols que han estat molt efectius en el contratac, però que han donat massa facilitats en l'aspecte defensiu. En l'última jornada de la primera fase contra Dinamarca, la selecció espanyola necessita la victòria per passar a la següent ronda amb opcions de ser a semifinals. El partit és diumenge a les vuit del vespre.