Pla mitjà d'Elena Martinell i  Meritxell Yanes al pas de gràfics de l'obra 'Una dent sota el coixí' a la sala Beckett. 26 d'…
Pla mitjà d'Elena Martinell i Meritxell Yanes al pas de gràfics de l'obra 'Una dent sota el coixí' a la sala Beckett. 26 d'octubre de 2021. (Horitzontal).

La Sala Beckett reestrena 'Una dent sota el coixí' després d'haver-lo d'aturar a causa de la pandèmia

ACN Barcelona.-La sala Beckett ha reestrenat 'Una dent sota el coixí', espectacle de l'autora Cristina Clemente que es va presentar l'any passat i es va haver d'aturar a causa de la pandèmia. Es tracta del primer espectacle familiar de la temporada, que estarà en cartell des del 30 d'octubre i fins al 14 de novembre. Es tracta d'una obra adreçada a nens de cinc a deu anys de la companyia PocaCosa Teatre, formada per Meritxell Yanes i Elena Martinell. A partir de gener l'obra començarà una gira arreu de Catalunya. "Portem deu anys amb la companyia i no tenim pressa, l'espectacle pot durar anys", ha especificat Meritxell Yanes.

Amb la premisa d'abordar les pors o emocions que desperta la caiguda de les dents l'objectiu de la companyia és obrir un espai per parlar d'altres problemes quotidians dels infants. També es planteja una reflexió a l'entorn del conflicte entre generacions i es contrasta la vellesa amb la joventut. Arnau Nadal, director del muntatge, ha explicat que es tracta d'una obra "màgica" a l'entorn del món de les dents.Meritxell Yanes té bones expectatives sobre l'obra -tot i que admet que és un cap de setmana complicat a causa del pont- i té "ganes que la gent vingui i s'ho passi bé". Així mateix, la Sala Beckett també ofereix aquest espectacle a les escoles i n'hi aniran vuit de diferents. "Tenint en compte que les escoles no van fer gaire activitats, ara s'està reprenent una mica i això sempre s'agraeix", continua Yanes.Un dels punts forts de l'obra és la seva música, amb la veu d'Elena Martinell en directe interpretant òpera i un total de quatre personatges. "És molt divertit, és un repte estimulant poder fer diversos personatges", explica també l'actriu. Meritxell Yanes matisa que tant els nens com els adults "se solen emocionar", ja que la gent "mai ha escoltat, normalment, òpera en directe". Aquest espectacle es podrà veure de forma regular tots els caps de setmana i també té programades vuit funcions escolars del 27 d'octubre al 5 de novembre. Cristina Clemente ha escrit textos com ara 'Andrea Pixelada', 'Consell familiar' o 'Les Clink' i amb l'estrena a la Sala Beckett combina text contemporani amb òpera per apropar aquest gènere al públic.El repartiment està format per les mateixes Meritxell Yanes i Elena Martinell amb una escenografia dissenyada per Paula Bosch. La música ha estat al càrrec de Faló Garcia i el vestuari i la coreografia ha estat obra de Roberto G. Alonso. El vestuari ha anat a càrrec d'Elena Fusellas i el disseny gràfic de Gerard Yanes. Finalment, la fotografia ha estat obra de Jordi Renart.

Anar al contingut