Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa
Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa
Barcelona

La reacció de l'oposició a l'empresonament dels polítics independentistes

RedaccióActualitzat

El jutge Llarena ha decretat presó provisional per a Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Tots estan processats per rebel·lió, i alguns també per malversació.

La fiscalia havia demanat presó per a tots els compareixents perquè considera que hi ha risc de fuga i de reiteració delictiva.

Llarena ha pres aquesta decisió cap a les sis de la tarda, després de la vista amb els cinc polítics aquest matí.

També han demanat presó l'acusació particular i l'advocat de l'Estat. Turull, Rull i Romeva ingressaran a la presó d'Estremera, i Forcadell i Bassa, a la d'Alcalà Meco.

A les portes del Suprem, durant tot el dia, companys de la vida política, amics i familiars els han donat suport, i s'han viscut moments molt emotius i s'han sentit crits d'ànims i de "dignitat".

En saber la notícia, han començat les reaccions d'alguns polítics, com per exemple Xavier Garcia Albiol, del PPC, que demanava que demà es desconvoqués el ple:

 


Per Albert Rivera, de Ciutadans, l'exili de Marta Rovira ha estat la causa de la presó de Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa:

 



El líder de Podem, Pablo Iglesias, reiterava en un tuit que el "conflicte català s'ha de resoldre políticament":

 

 

Pablo Echenique, secretari d'Organització de Podem, compara Llarena amb VOX:

 

 

Íñigo Errejón ,de Podem, lamenta la decisió de Llarena:

 


 

Alberto Garzón, coordinador federal d'Esquerra Unida, ha escrit que la interpretació del jutge és impròpia d'una democràcia:


Des del País Basc

I des del País Basc, el lehendakari, Iñigo Urkullu, també ha fet referència al diàleg i ha dit que la política com a eina per resoldre problemes ha desaparegut:

 

 

Arnaldo Otegi i EH Bildu han volgut mostrar la seva solidaritat amb els catalans que són a la presó i els exilats:


 

Anar al contingut