L'Associació de Fiscals és l'entitat que agrupa més fiscals a Espanya
L'Associació de Fiscals és l'entitat que agrupa més fiscals a Espanya

La principal associació de fiscals es mofa dels presos per la revocació del tercer grau

En saber-se la resolució del Tribunal Suprem, l'Associació de Fiscals va fer dos tuits que han estat objecte de polèmica

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha revocat el tercer grau i els permisos del 100.2 a tots els presos independentistes. En saber-se la resolució, l'Associació de Fiscals va fer dos tuits que han estat objecte de polèmica perquè s'han interpretat com una mofa als presos.

Aquest organisme és la principal associació de fiscals a Espanya. En un tuit amb la imatge de Carme Forcadell afirmava que els presos tornaven a la presó, "d'on mai havien d'haver sortit". I en un altre, amb Oriol Junqueras, celebrava que es "menjaria els torrons" a la presó.

 

 

 

Els tuits han estat poc més d'una hora publicats i l'associació els ha acabat esborrant.

Els que encara es poden veure al seu perfil és el que celebra la decisió del Suprem, perquè, "assumeix tots els arguments" de la Fiscalia. El tuit acaba amb un bravo i una emoticona d'aplaudiment perquè els presos independentistes continuaran a la presó.

 


Critiques de la Generalitat

La consellera de Justícia, Esther Capella, en una entrevista al Més 3/24, ha criticat els tuits que considera fora de lloc i inapropiats per un col·lectiu de qui s'espera la màxima imparcialitat en les causes.

Capella ha estat també molt crítica amb la sentència, en què el Suprem critica Institucions Penitenciàries perquè diu que no pot reinterpretar la seva sentència del procés i canviar els graus de semillibertat. Segons la Generalitat, el tribunal està desprestigiant els jutges catalans, que són els que acaben aprovant el canvi de grau en els presos.

Els tuits de l'Associació de Fiscals també han generat rebuit entre la Unió Progressista de Fiscals, que els ha retret falta de professionalitat:

 

Dels partits del govern espanyol, En Comú Podem ha criticat la piulada amb un tuit del diputat Jaume Asens:

 

L'advocat dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, Gonzalo Boye, també se n'ha fet ressò amb ironia:

 

Vulneració del dret de defensa

La Coordinadora de l'Advocacia Catalana denuncia en una carta la vulneració del dret de defensa després de la decisió del Suprem. En el comunitat, critiquen que el tribunal sentenciador en la causa del procés, ultrapassi les seves funcions.

L'entitat rebutja aquest fet - que crea jurisprudència - i recorda que són els jutges de vigilància penitenciària qui han d'acceptar que els presos surtin a treballar o fer voluntariat, tot i estar en segon grau. Per això, reclamen als Col·legis de l'Advocacia i al Consell de l'Advocacia de Catalunya que tramitin una queixa al Consell General del Poder Judicial.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut