Kit Connor, en un episodi de la sèrie "Heartstopper"
Kit Connor, en un episodi de la sèrie "Heartstopper"

La pressió obliga Kit Connor, de la sèrie "Heartstopper", a dir que és bisexual

Cercles LGTBIQ+ l'acusaven de "queerbaiting", simular que és homosexual per tenir més èxit arran de la sèrie que tracta de l'amor entre dos nois adolescents

Actualitzat

Kit Connor, el jove actor de la sèrie "Heartstopper", s'ha vist pressionat a les xarxes socials per revelar la seva identitat sexual. L'actor britànic, de 18 anys, interpreta Nick a l'exitosa sèrie, que tracta de l'amor entre dos nois adolescents.

En un tuit, ha revelat que és bisexual:

"Soc bi. Enhorabona per obligar un jove de 18 anys a sortir de l'armari. Crec que alguns de vosaltres no heu entès l'objectiu de la sèrie."


"Heartstopper", que s'emet a Netflix des del mes d'abril, ha tingut molt èxit entre els adolescents i també adults, i sobretot entre el col·lectiu LGTBIQ+.

Precisament, alguns grups homosexuals han acusat Connor de "queerbaiting", és a dir, de simular comportaments homosexuals per tenir més èxit entre el públic de la sèrie. 

La sèrie, basada en el llibre d'Alice Oseman, està protagonitzada per Kit Connor i Joe Locke. Interpreten respectivament Nick i Charlie, dos companys de classe que s'enamoren i comencen una relació, tot i que en Nick no ha fet pública la seva opció sexual.

Kit Connor, en Nick a la sèrie 'Heartstoppers'
Kit Connor, en Nick a la sèrie "Heartstoppers"

"No em sento prou gran per etiquetar-me"

El repartiment molt jove de "Heartstopper" és una de les claus de l'èxit de la sèrie, que ha emès la primera temporada de 8 capítols i que ja prepara la segona.

Molts joves i adolescents LGTBIQ+ s'han vist reflectits i s'han sentit identificats amb els personatges. I tot plegat ha fet saltar a la fama els joves actors, que reben tant el suport dels seus fans com l'odi dels que els critiquen

"N'hi ha que saben més de la meva sexualitat que jo", deia Connor el mes de maig passat, quan a les xarxes socials ja el pressionaven perquè revelés la seva sexualitat.


Al podcast del youtuber Josh Smith, Connor explicava: "No entenc que algú pugui veure i gaudir de 'Heartstopper', una sèrie plena d'alegria i positivitat, i després dir coses que són tan cruels", referint-se a les acusacions de "queerbaiting".

"La gent comença a especular sobre la nostra sexualitat i pressionar-nos per sortir de l'armari quan no estem llestos, i més quan estic perfectament segur i còmode amb la meva sexualitat."


Segons la revista "Cinemania", Kit Connor va afegir que era massa jove per etiquetar-se:

"Encara no em sento prou gran. No sento que m'hagi d'etiquetar a mi mateix. I menys de manera pública."


Ara, Kit Connor, potser per acabar amb aquestes pressions, ha cedit.

Connor ja havia rebut el suport dels fans que denunciaven la coacció que algunes persones exercien sobre els actors perquè exposessin la seva vida privada.

Precisament en una escena de "Heartstopper" --que també es pot trobar en versió còmic-- es defensa que mai s'ha de forçar ningú a sortir de l'armari fins que no estigui preparat, recorden els seguidors que expressen el seu rebuig a les pressions i les especulacions sobre la sexualitat de l'actor; "els trolls no són fans", diuen altres.

Una escena de Nick inspira un noi a sortir de l'armari

L'abril passat, un jove va fer saber a Connor que l'escena en què Nick explica a la seva mare que és homosexual li va servir d'inspiració per atrevir-se a fer-ho a la vida real.

De nom Lovernerlson, aquest usuari de Twitter va rebre la resposta de suport de l'actor:

"Això. Per això ho hem fet."

 

Suport a la normalitat LGTBI+

No fa gaires dies, Connor donava suport al seu company Joe Locke --Charlie a la sèrie-- i criticava el bullying que ell mateix va patir quan es reien del seu físic.

El juliol passat, Connor i altres intèrprets de la sèrie com Locke i Sebastian Croft van participar a la Pride Parade de Londres, on van respondre amb balls als crits de grups homòfobs.

 

 
ARXIVAT A:
LGTBIQ+Xarxes socials Sèries
Anar al contingut